Szabadidő

Mindenüket elvesztették, amikor leégett a házuk, a sors azonban közbelépett

Egy kanadai házaspárnak mindene odalett egy hatalmas erdőtűz miatt, a történetnek azonban mégis happy end lett a vége.

Bill Pendergast két éve, májusban egy hosszú műszak után hazament, és mély álomba szenderült a kanadai Fort McMurray-ben álló otthonában. Előtte behúzta a sötétítőt, és még füldugót is használt, hogy igaz mélyen tudjon aludni. Hatalmas szerencséje volt, hogy felesége, Carrie, aki épp az unokáikat látogatta meg Ontarióban, éppen a híreket nézte a tévében, mert meglátta, hogy a város határában tomboló erdőtűz elkezdte felperzselni a házakat. Mivel Billt nem tudta elérni, egy barátjukat hívta fel, aki rátörte az ajtót az alvó férfira, és közölte vele, hogy menekülniük kell.

Billnek csak annyi ideje maradt, hogy összenyalábolja Sydney-t, a spánielt, Leftyt, a papagájt és Ozzyt, a macskát, illetve a pincéből felkapjon egy pár családi fotóalbumot, majd elszáguldottak a helyszínről. Mivel a ház riasztója üzeneteket küldött telefonjára, pár órával később élőben követhette, ahogy a lángok elemésztik az otthonukat.

„Darabokra hasadt a szívem” – mondta Bill. „Amikor júniusban visszamehettünk a helyszínre, olyan volt, mintha egy bomba robbant volna fel.”

A tűzben mindenük odaveszett, Carrie ékszerei, Bill apjának a hatvanas évekből származó érmegyűjteménye, ruhák, iratok, minden. Idén januárban, miközben éppen az életük újraépítésén fáradoztak, Bill elutazott, hogy meglátogassa betegeskedő édesapját. Út közben megállt egy benzinkútnál, ahol 20 dollárért lottószelvényeket vásárolt, annak ellenére, hogy felesége folyamatosan korholta, amikor ilyesmire költötte a pénzt.

Február elején nagynénje keltette izgatottan azzal, hogy valaki a környéken megnyerte a lottó főnyereményét. Bill ellenőrizte a szelvényein a számokat, és ekkor jött rá, hogy anyagi gondjaik megoldódtak.

„Csak néztem a telefonomat, és újra és újra ellenőriztem a szelvényt” – emlékezett vissza. „Úgy tűnt, mintha a megfelelő számokat látnám, de azt gondoltam, csak a szemem űz velem tréfát. Szóval végül odaadtam a telefont a nagybátyámnak, hogy hangosan olvassa fel a számokat, a szelvényt meg a nagynéném kezébe nyomtam, hogy ellenőrizze. Ő ezután rám nézett, és csak annyit mondott: nyertél egymillió dollárt.”

Bill Pendergast a nyereményével, 2018 februárjában (Fotó: Atlantic Lottery)

A család gondjai megoldódtak, Bill pedig visszament a benzinkútra, ahol a nyertes szelvényt vásárolta, és százdolláros borravalót adott az őt kiszolgáló eladónak.

Az ilyen történetekre mondják, hogy minden jó, ha jó a vége.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top