Szabadidő

Megható dolgot tett a terápiás kutya a gyászoló férfiért

Ez lenne a bizonyíték, hogy a kutyáknak igenis van hatodik érzékük? Nagyon úgy tűnik!

„Amíg a gépre várakoztunk, úgy tűnt, Cora is szundít egyet” – kezdte a The Dodo című lapnak a terápiás kutya gazdája, Madison Palm. A fiatal lány hozzátette, arra az időre, míg gyorsan evett valamit, elengedte Cora, a corgi pórázát, és ez volt az a pillanat, amikor kutyája teljesen váratlanul akcióba lépett.

Kép forrása: Madison Palm

„Mire kettőt pisloghattam volna, már ott ült a velünk átellenben lévő, idős – és meglehetősen gondterhelt – férfi lábánál. Gyakorlatilag kikövetelte magának, hogy simogassa őt” – idézi fel a történteket Madison. „Megkérdeztem a férfit, zavarja-e Cora közeledése, mire a férfi elmondta, hogy egyáltalán nem zavarja, annál is inkább, mert saját kutyája épp előző nap halt meg, így különösen jólesett neki a négylábú társaság.

Madison elmondta, a férfi ezután elővette a telefonját, hogy megörökítse a terápiás kutyát, aki tőle szokatlan módon teljesen nyugodtan tűrte, hogy képet készítsenek róla. A gazdi a lapnak beszélt arról is, hogy Corát nyolcéves korában mentették meg egy szaporítótól. „Egészen addig arra használták, hogy egymás után szülje a kiskutyákat, amiket aztán jó pénzért eladtak.”

terápiás kutya repülő gyász

Kép forrása: Madison Palm

A gazdi szerint, mire Cora biztonságba került, már több mint 15 alomnak adott életet. „Eredetileg úgy volt, hogy csak rövid ideig lesz nálam, addig, míg nem találunk neki megfelelő gazdit, de nem tehetek róla, végül beleszerettem, és örökbe fogadtam. Csodálatos személyisége van, ráadásul képes arra, hogy azonnal ráhangolódjon az érzéseimre. Ilyet Cora előtt sosem tapasztaltam még” – vallotta be a terápiás kutya gazdija.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top