Szabadidő

A téli olimpia legújabb sportága… a strandröplabda!

Bizony, nem tévedés, a kemény mínuszok ellenére vidám strandröplabda-mérkőzést rendeztek a koreai Phjongcshangban. Cikkünkből kiderül, kik és miért vetemedtek ilyesmire.

Bár a strandröpladba már az 1996-os atlantai olimpia óta a nyári ötkarikás játékok részét képezi, téli olimpián nem volt még példa rá, hogy a sportág megjelent volna a havas hegyek között.

Ennek azonban tegnap vége szakadt, az osztrák olimpiai csapat szállása előtt ugyanis egy hamisítatlan hóröplabda-mérkőzésre került sor.

A barátságos mérkőzés szervezői szeretenék, ha a hóröplabda bekerülhetne a téli olimpia programjába (Fotó: Getty Images)

A játékosok között profi röplabdások is helyet kaptak, konkrétan a dél-koreai, osztrák, kínai, brazil és szerb válogatottak kiválóságai mutatták meg, hogy a fehér homokos tengerpart mellett a fehér havas téli hidegben sem jönnek zavarba.

A bemutatómeccs mögött komoly szándék húzódik, a szervezők ugyanis azt remélik, hogy a hóröplabda idővel bekerülhet a téli olimpiai játékok hivatalos programjába.

„Meg tudjuk mutatni a világnak, hogy ez lehetséges” – nyilatkozta a Reutersnek a brazil Emanuel Rego, aki korábban aranyérmet szerzett országa strandröplabda-válogatottjában. „Nem számít, ha egy picit hideg van, vagy ha tombol a kánikula, röplabdázni bárhol lehet.”

A bemutatómérkőzésre szép számmal gyűltek össze a nézők, a kiváló hangulat pedig sokakra átragadt, ők a meccset követően maguk is kipróbálták a havas röplabdázás izgalmait.

A szervezők remélik, hogy a márciusban kezdődő hóröplabda-Európa-bajnokság segítségével tovább népszerűsíthetik a különös sportágat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top