Szabadidő

11 hónapja majdnem meghalt, a hétvégén érmet nyert a téli olimpián

Nem sokan mondhatják el magukról, hogy olimpiai érmesek, azt pedig még kevesebben, hogy erre a teljesítményre egy kis híján halálos baleset után nem egészen egy évvel voltak képesek.

Mark McMorris snowboardozónak azonban sikerült a bravúr, miután tavaly majdnem életét vesztette egy balul elsült ugratást követően.

McMorris fivérével, Craiggel snowboardozott tavaly márciusban, amikor elvétett egy ugrást, és nekiszáguldott egy fának. Az ütközés következtében eltört az állkapcsa és a bal karja, megrepedt a lépe, eltört a medencéje, jó néhány bordája, és összeesett a tüdeje is. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy attól félt, nem éli túl a balesetet.

Végül azonban felépült, és múlt hét vasárnap bravúros teljesítménnyel megszerezte a dél-koreai téli olimpián az úgynevezett slopestyle snowboardverseny harmadik helyét.

Mark McMorris érthetően nagyon örült a bronzéremnek is (Fotó: Getty Images)

„Nagyon különleges élmény, hogy mindezek után itt állhatok a dobogón” – mondta McMorris a futamot követően. „Nehéz volt feldolgozni, hogy a korábbi olimpiákra nem sikerült bejutnom, most azonban nagyon izgatott voltam, és úgy érzem, sikerült olyan futamot produkálnom, ami akár az aranyéremre is esélyes lehetett volna. Volt pár apró hiba, de ettől függetlenül nagyon örülök, hogy így végeztem. Néha meg kéne csípnem magam, hogy tudjam, nem álmodom, a baleset miatt ugyanis akár maradandó sérüléseim is kialakulhattak volna.”

McMorrisnak egyébként nem kell szégyenkeznie, a futamot ugyanis végül a mindössze 17 éves Redmond Gerard nyerte meg, akinek győztes teljesítményéhez kétség sem férhet. Érdemes megnézni az aranyérmes lesiklást az alábbi videón.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top