Szabadidő

Nagyot küzdött Fucsovics, de végül kikapott

Kikapott Fucsovics Márton a budapesti challenger-tenisztorna elődöntőjében. A 26 éves teniszező – akinek ápolni kellett a combját a meccs közben – tavaly a fináléig jutott.

Fucsovics Márton kikapott a spanyol Nicola Kuhntól a 64 ezer euró (19,8 millió forint) összdíjazású budapesti challenger-tenisztorna szombati elődöntőjében.

A világranglistán 62. magyar játékosra, akit az első helyen emeltek ki a szervezők, az ATP-rangsor 237. helyezettje várt, aki tavaly Piros Zsomborral megnyerte a Roland Garrost junior párosban, majd nem sokkal később Zamárdiban első lett egy ITF-versenyen, Balázs Attilát legyőzve a döntőben.

Kuhn tavaly megverte Fucsovicsot a braunschweigi challenger-versenyen, a magyar játékost akkor vigasztalhatta, hogy azzal az elődöntővel került karrierje során először az első 100-ba.

A BOK Sportcsarnokban 2:2-ig haladtak fej-fej mellett a játékosok, ekkor a 17 éves ellenfél brékelt, és 5:2-re elhúzott. Az Australian Openen nyolcaddöntős magyar teniszező combját ápolni kellett, a spanyol ezután még nem tudta kihasználni szettlabdáját, ám adogatóként már hozta a 45 perces játszmát.

A folytatásban a 26 éves Fucsovics és riválisa nagy küzdelemben jutott el a rövidítésig, amelyben Kuhn jobban hajrázott, így 1 óra 36 perc elteltével ő ünnepelhetett.

Fucsovics tavaly a fináléig jutott a budapesti challenger-tornán, akkor az osztrák Jürgen Melzertől kapott ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top