Szabadidő

Frida Kahlo-kiállítás nyílik nyáron Budapesten

Többek között Frida Kahlo, Francis Bacon, Lucian Freud és a londoni iskola, majd Korniss Dezső kiállításaival várja a látogatókat idén a Magyar Nemzeti Galéria, a Szépművészeti Múzeum pedig októberben nyílik meg az átfogó rekonstrukció után.

Frida Kahlo születésének 111. évfordulóján, júliusban nyílik meg a mexikói festő első budapesti kiállítása, elsősorban a mexivárosi Museo Dolores Olmedo gyűjteményére építve. Októbertől pedig Bacon, Freud és a londoni iskola címmel a modern brit festészet egyik legnagyobb hatású korszakát mutatja be a londoni Tate-ből érkező tárlat.

Folytatódik a Nemzeti Galéria magyar mesterek előtt tisztelgő sorozata is: a művész születésének 110. évfordulójára Korniss Dezső festészetét áttekintő kiállítás nyílik decemberben.

Frida Kahlo, festmény, múzeum (fotó: AFP / Patrick Kovarik)

Emberek Frida Kahlo önarcképét fotózzák (fotó: AFP / Patrick Kovarik)

A felújított Szépművészeti Múzeum Baán László főigazgató elképzelései szerint a régi mesterek múzeumaként nyílik újra két szakaszban. Az összes új állandó kiállítás 2019 közepétől lesz majd látható. Az első időszaki kiállítás Leonardo előtt tiszteleg, a reneszánsz művész lovasszobra mellett tíz eredeti rajzát is felvonultatva októbertől.

A Szépművészeti Múzeum spanyol, olasz és holland barokk kiállításai után 2019 végén Rubens, Van Dyck és a flamand barokk mestereinek munkáiból nyílik nagyszabású tárlat, amelyre csak Rubenstől legalább húsz főmű érkezik, majd 2020-ban a múzeum korábbi nagy sikerű Cézanne-kiállításának folytatását tervezik – mondta el Baán egy pénteki sajtótájékoztatón.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top