Szabadidő

Folytatást kap a Kockásfülű nyúl

Negyvenkét év után újabb évad készül a hetvenes évek egyik legnépszerűbb magyar rajzfilmhősének kalandjaiból: 15 új rész készül a Kockásfülű nyúl történetéből.

Több évtized után úgy tűnik, újabb évad készül az egyik legjobb magyar rajfilmből. A Kockásfülű nyúl harmadik évada 15 részes lesz, és egy kicsit modernebb, mint az 1974–76 között készült kétévadnyi epizód.

A Comment:Com blog információi szerint a rajzfilmben kisfiúra cserélik Kriszta karakterét, de ismét feltűnik majd Menyus, Kistöfi, és visszatér a csak Mozdony néven ismert rosszcsont is. A cselekmények hasonló ívet követnek majd, mint az első két évadban, ám a történeteket kicsit modernizálni kellett. Az első részben például egy robotnyúllal keveredik konfliktusba a Kockásfülű nyúl.

Kockásfülű nyúl, első rész

Az új évad zenéjét, amely meghatározó eleme volt a korábbi epizódoknak, az eredeti alkotó, az Erkel-díjas, Magyar Örökség díjas, érdemes művész Balázs Árpád fia, Balázs Ádám írta, aki egyébként a Terápia és az Árnyak című HBO-sorozatok zeneszerzője is.

A képi világ filmszerűbb lesz, gyorsabb vágásokkal, de maradt az eredeti formavilág, és állítólag nem számítógéppel, hanem kézzel rajzolták a rajzfilmfigurákat. A hírek szerint még csak az első rész van majdnem készen.

Az eredeti két évadot a világ 90 országában vetítették, mert univerzális, mivel nincs benne beszéd, így nem kell szinkronizálni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top