nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Újabb ritka állat bukkant fel a Föld déli féltekéjén

Újabb ritka állat bukkant fel a Föld déli féltekéjén

Ma lehet a déli féltekén élő ritka állatfajok újbóli feltűnésének világnapja, Ausztrália déli részén ugyanis egy több mint három évtizede nem látott erszényest észleltek.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A két év után ismét előkerült csodálatos kakapó után újabb ritka állatfaj tűnt fel ismét, ezúttal Ausztrália Kuitpo erdőségében – írja a delmagyar.hu. Az úgynevezett déli barna bandikut egy nagyjából 50 centis, valamivel több mint egykilós kis állat, amelynek utolsó példányait 1983-ban látták. Ez azért annyira nem meglepő, lévén, hogy rendkívül visszahúzódó, óvatos állatról van szó, amely nem feltétlenül rajong azért, hogy az emberek – vagy más élőlények – látóterében pozőrködjön. 

Lennan Whiting vadőr, az ausztrál ABC csatornának nyilatkozva elmondta, hogy utoljára 35 évvel ezelőtt láttak hasonló jószágot az állami erdők területén. 1983-ban ráadásul Ausztrália történetének legpusztítóbb bozóttüze is megtizedelte az állományt. A katasztrófa akkor 75 ember életét is kioltotta. 

Ez a bandikut a mozgásérzékelős kamera elé bandukolt (Fotó: Natural Resources Adelaide)

A bandikutot most sem élő emberek, hanem egy mozgásérzékelős kamera kapta lencsevégre. A képrögzítő eszközöket még tavaly szerelték fel az erdőségben, mert már akkor arra gyanakodtak, hogy az apró erszényesek megjelentek a környéken.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon