Szabadidő

Atomcuki kiskutyák is döntőztek tegnap a Puppy Bowlon

Nemcsak az amerikai futball rajongói számára volt különleges a tegnap este, hanem azoknak is, akik imádják az apró szőrgombolyagokat. Még több hasonló rendezvényt a világnak!

Az Animal Planet még 2005-ben kezdeményezte a Puppy Bowl nevű rendezvényt, hogy így hívják fel a figyelmet az állatok örökbefogadásának fontosságára. A recept rendkívül egyszerű: fogj két csapat szuper cuki kiskutyát, helyezd őket egy amerikaifoci-pályára hajazó terembe, majd bérelj fel profi kommentátorokat – vagyis két további kutyát, szinkronhangokkal –, akik értő módon közvetítik a tömény cukiskodást, és mindezt tűzd műsorra az NFL-döntő, a Super Bowl ideje alatt. 

Az idei „gálameccsen” az NFL Super Bowl döntőjében részt vevő New England Patriots és a Philadelphia Eagles mintájára a Puppy Bowl csapatait Pup-triotsnak, illetve B-eaglesnek nevezték el. A hivatalos megnevezés egyébként Team Fluff (sárga) és Team Ruff (zöld).

Egy ilyen mérkőzéstre bármikor beneveznénk! (Fotó: YouTube)

A focipályára különféle játékokat szórtak be, a kiskutyák pedig három teljes órán keresztül önfeledten játszadoztak a labdákkal és plüssökkel, na meg persze egymással is. A kommentátorok igyekeztek a lehető legjobban imitálni a sportközvetítések hangulatát, sőt, a meccs végeztével még az öt legszebb pillanatot is bemutatták egy összeállítás formájában. Ebből természetesen a „nagy visszatekintés” sem maradhatott ki a korábbi Puppy Bowlok legszebb pillanatainak felidézésével.

A meccset követően az ilyenkor szokásos díjakat, címeket is kiosztották. A legértékesebb játékosnak egy fekete-fehér Bear nevű kutyust választottak, a győztes touchdownt azonban egy Kaleb Junior nevű jószág szerezte meg, amelyet Puerto Ricóról mentettek ki a Maria hurrikán pusztítását követően.

A XIV. Puppy Bowl során sem volt hiány látványos jelenetekben. (Fotó: Animal Planet)

A statisztika kedvéért jegyezzük meg, hogy az összecsapást a Team Fluff nyerte 52-47 arányban, de ez valójában teljesen mellékes, hiszen ha valahol, akkor a Puppy Bowlon igaz a mondás: a részvétel a fontos.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top