nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Ujjlenyomattal működhetnek a Canon kamerái

Ujjlenyomattal működhetnek a Canon kamerái

A mobilokon már régóta népszerű ujjlenyomat-felismerő technológia most a Canon fényképezőgépein és objektívein is visszaköszönhet.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A Canon nemrégiben szabadalmat regisztrált egy speciális ujjlenyomat-felismerő technológiára, ami azt jelenti, hogy hamarosan a fényképezőgépeink és objektíveink is egy-egy érintésre reagálhatnak. Az új technológiának egyébként nemcsak a védelem az elsődleges funkciója, de képes egyedi beállításokat is rögzíteni, így például egyetlen érintéssel behozhatjuk a leggyakrabban használt fókusz- és fehéregyensúly-beállításokat.

Persze ez még csak egy szabadalom, ami egyáltalán nem jelenti azt, hogy holnap már vagánykodhatunk az ujjlenyomatos fényképezőinkkel. Csak 2017-ben a Canon több mint 3000 szabadalmat regisztrált, és egyáltalán nem garantált, hogy ezek mind meg is valósulnak majd.

 

MyModernMet

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon