Szabadidő

Havazás miatt a fél országra figyelmeztetést adtak ki

Szombaton havas eső, hó hullhat az égből, lesz, ahol 15 centis hótakaróval számolnak.

Elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológia szombaton a havazás miatt gyakorlatilag a fél országra. Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna és Veszprém megyében van érvényben az elsőfokú figyelmeztetés a havazás miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint napközben többfelé várható intenzív csapadék, a Dunántúlon, a Duna–Tisza-közén több helyen és Észak-Magyarországon már jellemzően havas eső, havazás formájában. A hegyvidéki területeken 10-15 centiméter hó is hullhat. Síkvidéken általában inkább olvadni fog, de a csapadék intenzitásának függvényében pár centiméter vizes hó több helyen is megmaradhat. Az intenzívebb csapadék szombat estére északkeletre szorul vissza.
    

Borsod-Abaúj-Zemplén megyére a sok eső veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést. Itt a nap folyamán 20 milliméternél több eső is hullhat.
    
Kiemelték továbbá, hogy este a Dunántúli-középhegységben viharossá fokozódhat az északnyugati szél.
    
Az előrejelzés szerint szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén általában plusz 1 és 5 fok között alakul, de délkeleten plusz 6-8 fok is lehet. Késő este 0 és plusz 5 Celsius-fok közötti hőmérséklet valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top