Szabadidő

Emberektől kért segítséget a szibériai tigris

Végtelenül kimerült szibériai tigris vánszorgott be egy faluba, az állatvédők segítségét kérve.

Kimerült nőstény szibériai tigris feküdt le egy ház verandájára Szoloncovij faluban, Szibériában. A ház lakói, Alekszej Hajdejev és családja fedezték fel az állatot, mikor észlelték, hogy „valaki” kívülről nyomja a bejárati ajtót. Mikor megpróbálták mégis kinyitni az ajtót, meghallották a tigris morgását.

Szibériai tigris

Szibériai tigris

Azonnal visszamentek a házba, és hívták a hatóságokat. A nagymacska nem mozdult. Galina Csimaro, az egyik szomszéd elmesélte, hogy a tigris egy teljes napon keresztül türelmesen várt, amíg a vészhelyzeti csoport megérkezett, beadtak neki egy nyugtatót, és elszállították az alekszejevkai állatrehabilitációs központba.

Beteg volt a fenevad

Itt derült ki, hogy a ragadozó egy nagyjából tízéves nőstény. Az állat rendkívül kimerült volt, azonban nem voltak rajta látható, ember okozta sérülések, a fogai és az ínye azonban igen rossz állapotban voltak, a felső fogai például teljesen hiányoztak. A szibériai tigris egyébként igen békésen viselkedett, mintha az emberek segítségében reménykedett volna. Valószínű, hogy a kimerültsége is annak volt köszönhető, hogy a fogai állapota miatt nem tudott rendesen táplálkozni.

Segítettek az állatvédők

Az Amur Tigrisközpont vezetője, Szergej Aramilev elmondta, hogy a tigris állapota még most is kritikus, de minden tőlük telhetőt megtesznek: tápláló ételeket és antibiotikumot kap. Ugyan jelen állapotában akár végzetes is lehet az altatás, kénytelenek így eljárni, ha meg akarják kezdeni a kezelését. „Az állat, bár a segítségünket kérte, mégsem engedi, hogy megközelítsük.”

A szibériai tigris veszélyeztetett faj, mindössze 500 példánya él természetes környezetében, Kelet-Oroszországban.

 

Forrás: Siberian Times

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top