Szabadidő

Davis-kupa: Fucsovicsék győztek párosban

Fucsovics Márton és Balázs Attila ötszettes csatában legyőzte a belga párost.

Fucsovics Márton és Balázs Attila legyőzte Ruben Bemelmanst és Joris De Loore-t szombaton a liège-i Davis-kupa-nyolcaddöntőben. A 6:3, 6:4, 6:7 (2-7), 4:6, 7:5-ös győzelem után a magyarok 2-1-re szépítettek a párharcban.

A szombati játéknap remekül indult magyar szempontból, mivel Bemelmans adogatásának elvételével 3:1 lett az állás, innen pedig Fucsovics magabiztos szervagémjeivel meglett a szettelőny.

A második játszmáról is egy brék döntött, rögtön az elején De Loore „remegett meg”, majd szűk másfél óra után a magyarok már 2-0-ra vezettek.

A harmadik felvonásban egy-egy brékkel jutottak el a felek a rövidítésig, amelyben a magyarok sokat rontottak.

A negyedik szettben kitartott a belgák lendülete, 4:4-nél eksztázisban küzdve elvették Fucsovics adogatását. Az utolsó játszmában 5:4-nél a belgák két meccslabdát még hárítottak, de 6:5-nél az ötödiket már nem tudták.

A válogatott ezzel megőrizte továbbjutási esélyét a zárónap előtt. Vasárnap ismét két egyes következik 13.30-tól: előbb a két csapat legjobbja, David Goffin és Fucsovics Márton, majd Bemelmans és Balázs lép pályára. A DK szabályzata értelmében 3-1-es állásnál nem játsszák le az utolsó, tét nélküli meccset.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top