Szabadidő

Hamarosan véget ér a tél, nem látták meg árnyékukat a medvék

Volt olyan hazai állatkert, ahol elő sem jöttek a medvék, hogy megjósolják a tél végét.

Több hazai állatkertben is medvés időjós programokat tartottak, ezen a napon ugyanis a hagyomány szerint a macik megjósolják, hogy meddig tart a tél. A néphagyomány szerint február másodikán a téli álmot alvó medvék kijönnek a barlangjukból, ha meglátják az árnyékukat, akkor folytatódik a tél. Ha nincs árnyék, jön a tavasz.

Miskolci Állatkert és Kultúrpark medvéi pénteken nem látták meg az árnyékukat, azaz hamarosan érkezik a tavasz, aminek a hétvégi időjárás-előrejelzés egy kicsit ellentmond.

Hamarosan véget ér a tél, ezt jósolták a medvék

A Nyíregyházi Állatparkban élő mackók annyira jól érzik magukat a maguk vájta veremben, hogy elő sem jöttek, így nem is láthatták meg az árnyékukat.

A Pécsi Állatkert igazgatója Spitár Dávid kérdésünkre elárulta, hogy az állatkert medvéi délután, 15:45-kor fognak „hivatalosan” kijönni a barlangjukból, ekkor derül majd ki, hogy az ő jóslatuk szerint véget ér-e a tél. Az igazgató szinte biztosra veszi, hogy a medvék nem látják majd meg az árnyékukat, hiszen Pécs fölött igen felhős most az idő.

Pécsett az egész hétvégét a medvék köré szervezték, ebben az évben tartják meg másodjára a Medvenapokat, ahol többek között látványetetéssel, mackókészítéssel, madarász programokkal várják a gyermekes családokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top