Szabadidő

Fucsovics Márton nagy küzdelemben kikapott a Davis-kupán

Négy szett után ért véget az összecsapás, amely után Belgium válogatottja került előnybe.

Fucsovics Márton kikapott a liege-i Belgium–Magyarország Davis Kupa-nyolcaddöntő pénteki nyitányán. A magyar teniszező négy szettben, 6:4, 4:6, 7:6 (7-5), 6:3-ra veszítette el a meccset Ruben Bemelmans ellen.

A két válogatott 13. csatájában a balkezes Bemelmans 4:1-re elhúzott, Fucsovics Márton nagy küzdelemben utolérte őt, ám egy újabb belga brékkel 41 perc alatt a hazaiak kerültek szettelőnybe.

A folytatásban a nyíregyháziak büszkesége alaposan megszenvedett a szerváival, de 4:4-nél egy brékkel hozta a játszmát, és kiegyenlített. Az összecsapás a harmadik szettben dőlt el, melyet óriási küzdelemben nyert rövidítésben Bemelmans, aki ezután már nem engedte ki a kezéből a meccset. A találkozó 3 óra 3 percig tartott.

A nyitónap második mérkőzését Balázs Attila (204.) vívja a párharc legnagyobb sztárjával, a rangsorban hetedik David Goffinnel, aki tavaly döntőt játszott az ATP-világbajnokságon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top