Szabadidő

Davis-Kupa: kikapott Balázs Attila is, 2-0-ra vezetnek a belgák

A nap második mérkőzésén a magyar teniszező a nemzetközi rangsorban hetedik Goffinnel találkozott.

Balázs Attila három szettben kikapott a tavaly ATP-világbajnoki döntős David Goffintől pénteken a liege-i Davis Kupa-nyolcaddöntőben. A 6:4, 6:4, 6:0-as vereség után a belgák 2-0-ra vezetnek a nyitónap után.

A nap második mérkőzésén Balázs a párharc legnagyobb sztárjával, a nemzetközi rangsorban hetedik Goffinnel találkozott. A világranglistán 227. Balázs bátran kezdett a tavaly DK-döntős belgák vezére ellen, de csak rövid ideig tudta tartani a lépést, így 32 perc elteltével már a rendezők voltak előnyben.

Hátrányát később nem tudta ledolgozni, és 69 percnél az ellenfél már csak egy szettre volt a győzelemtől. A harmadik felvonás elején Goffin kétszer is brékelt, ezzel eldőlt a meccs, a mérkőzés során bréklabdáig sem jutó Balázs erejéből ekkor már csak néhány szép megoldásra futotta. A találkozó 1 óra 33 percig tartott.

„Meglepett, hogy ilyen jól szervált, nagyon sok elsőt beütött, és nem tudtam olvasni az adogatásait. Fizikailag sem voltam a legjobb állapotban – mondta az M4 Sportnak Balázs Attila, majd rátért a szombati páros mérkőzésre. – Remélem, jobb formában leszek, és bizakodom, mert a meccsek közül talán azt lehetne a legkönnyebben megnyerni.”

Az első nap után a házigazda belgák 2-0-ra vezetnek. Szombaton 14.30 órakor a páros mérkőzésre kerül sor, a hazai színeket Julien Cagnina és Joris De Loore, a magyarokat Fucsovics és Balázs képviseli.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top