Szabadidő

Áprilistól regisztrálni kell a legnépszerűbb pornóoldalakon

Egy új törvény értelmében regisztrációval kell igazolni, hogy elmúltunk 18 évesek. Kérdés, milyen hatással lesz ez az internetes pornófogyasztásra.

Áprilisban lép életbe a Digital Economy Act 2018 nevű szabályozás, amelynek értelmében a PornHub, a RedTube és más népszerű pornóoldalak kénytelenek majd néhány adatot elkérni minden felhasználójuktól, és egy AgeID nevű rendszerben rögzíteni azokat. Ez azt jelenti, hogy csak regisztrációval lehet majd pornóvideókat nézni.

Ez is érdekelhet Megnézem

A Mirror szerint a szabályozás célpontja kifejezetten a Mindgeek nevű óriási pornócég – hozzájuk tartozik a PornHub, a RedTube, a YouPorn és a Brazzers –, de a többi pornószolgáltatót is hátrányosan érinti majd a törvény. Ugyanakkor többen arra is felhívták a figyelmet, hogy a Mindgeek hatalmas adatbankot építhet a felhasználók által megadott információkból, ami rengeteg aggályt vet fel. A cég egyelőre azt állítja, nagyon biztonságosan tárolják majd az adatokat, és eszük ágában sincs visszaélni azokkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top