nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Kétfejű siklót találtak a kertben a tinik

Kétfejű siklót találtak a kertben a tinik

Mindkét fej képes táplálkozni, az étel azonban a közös gyomorba megy.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Kétfejű siklót találtak tinik egy kertben, az USA Missouri államában található Hurley-ben. Az állatot először meg akarták ölni, mivel attól tartottak, hogy mérges kígyó lehet, ám bizarr külseje miatt végül meghagyták az életét. Némi kutatás után megtudták azt is, hogy egy fekete patkánysiklóra bukkantak.

(Missouri Department of Conservation)

Az hüllő ma már a Shepherd of the Hills természetvédelmi központ lakója. Hetente két darab napos egeret fogyaszt el: szó szerint fejenként egyet. A táplálék ezután már a közös nyelőcsövön át a közös gyomorba kerül, ám a kutatóknak azt még nem sikerült tisztázniuk, hogy mindkét fej elégedett-e, ha csak az egyik eszik.

A sikló nemét még nem sikerült meghatározni, így egyelőre neve sincs. Ha hímnek bizonyul, akkor a Jeff és Jeffrey, ha pedig nősténynek, Tiger és Lilly neveket kapja majd, megtalálói kérése szerint.

A fekete patkánysikó a természetben akár 20 évig is elél, fogságban pedig a rekorder példány 33 évet élt.

Mirror

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon