nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Dollárezrekért kelnek el a festőművész malac képei

Dollárezrekért kelnek el a festőművész malac képei

Akkor fest, amikor akar.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Joanne Lefson állatvédő aktivista néhány évvel ezelőtt örökbe fogadott egy akkor négyhetes malacot, egy dél-afrikai vágóhídról mentette ki. A disznócskát saját farmjára vitte, és különböző játékokat kínált fel neki, hogy szórakoztassa. Ezek között volt néhány ecset is, a malac pedig ezekkel játszott legszívesebben. A nő így festéket és vásznat is adott az állatnak, majd várta, hogy mi történik. A sertés pedig festeni kezdett. 

A ma már 204 kilós, Pigcasso nevet viselő koca azóta is rendszeresen fest. Műveiből galériát rendeztek be a farmon, de a festményeit vásárolják is: a gyűjtők akár 2000 dollárt, vagyis félmillió forintnak megfelelő összeget is hajlandóak kifizetni egy-egy eredeti Pigcassóért.

„Nem kényszerítem rá, hogy fessen. Akkor fest, amikor akar” – hangsúlyozta Lefson, aki szerint a malac művei leginkább az expresszionista stílust képviselik.

Oddity Central

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon