Szabadidő

Budapest Dal 2018: Írd meg te a hamisítatlan fővárosi slágert!

A Fővárosi Önkormányzat szeretné megtalálni Budapest dalát. Ismert és még felfedezés előtt álló zenészek és énekesek március 22-ig küldhetik el saját stílusukban megírt, repertoárjukba illeszkedő szerzeményeiket. Elég erős a mezőny, ugyanis Radics Gigi, Zséda, Frenreisz Károly, Király Viktor és Charlie is a pályázók között van.

Budapest Dal 2018 címmel írt ki pályázatot a Fővárosi Önkormányzat, keresve a főváros hangját és támogatva az olyan dalok megszületését, amelyek visszaadják a nagyváros hangulatát. A dalszerző pályázat minden zenész és énekes számára nyitott.

Születtek már az elmúlt évtizedekben slágerek népszerű előadóktól, amelyek témája, címe, múzsája Budapest volt – áll a főváros közleményében. Bilicsi Tivadar, Kovács Erzsi, Rátonyi Róbert vagy Kern András, Cseh Tamás, a Hobo Blues Band, a Bëlga, az Emil Rulez vagy éppen a Budapest Bar zenélt, énekelt már a főváros kapcsán. A Fővárosi Önkormányzat szerint azonban a sok remek produkció ellenére sem született még meg az igazi, hamisítatlan „Budapest-dal”. Egy olyan dal, amely tényleg a fővárosról szól, még akkor is, ha talán a Budapest szó el sem hangzik benne. 

A Budapest Dal 2018 címmel meghirdetett pályázaton a szakmailag elismert, független szakértőkből álló zsűri és a közönség dönt majd az év Budapest-daláról, és a megmérettetést követően valamennyi szerzemény felkerül egy közös CD-re is. A pályázatban a dalok megírására vonatkozó kritériumrendszer kulcsponti eleme, hogy azok tartalma és üzenete a fővároshoz kapcsolódó legyen. Független, az előadók által is felvállalt, repertoárjukba illeszkedő, nem csupán egyszeri szerzemények születése a cél. Olyan dalokat várnak a bírálók, amelyek a fővároshoz köthető pozitív érzések és emlékek slágerévé válhatnak.

Eddig 11 ismert előadó fogadta el a felkérést a pályázatra, de még három helyre lehet jelentkezni. A 11 előadó a Honeybeast, Berkes Olivér és Závodi Marci, Király Viktor, Radics Gigi, a Compact Disco, Caramel, az Anna & the Barbies, Zséda, Charlie, Keresztesi Ildikó és Frenreisz Károly.

A Budapest Dal 2018 híres pályázói

A dalok beérkezési határideje 2018. március 22. Az előválogatás után április 16-a és 26-a éjfél között a versenyben induló 14 dalra szavazni lehet a www.budapestdal.hu weboldalon.  A tizennégy előadó április 27-én, a Budapest Dal 2018 gálakoncerten a Thália Színházban játszhatja majd el szerzeményeit, és ott dől el, hogy kié lesz Budapest dala 2018-ban. A Budapest Dal 2018 kiválasztottjának különdíja egymillió forint, valamint egy éven át övé a Budapest Dal 2018 cím. A pályaművek az említett weboldalon tölthetők fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top