Szabadidő

Balesetveszélyes: korlátokat raktak egy bicikliút közepére a Népligetnél

A népligeti felüljáró alatt áthaladó bicikliútra keresztben raktak le parkolást nehezítő korlátokat. Ez a megoldás nemcsak értelmetlennek tűnik elsőre, de komolyan veszélyezteti a biciklisek testi épségét, ugyanis sötétben nem biztos, hogy időben észreveszi a kerékpáros a hirtelen felbukkanó útakadályt.

A Népligetnél lévő kerékpárúton frissen beépített korlátba rohant majdnem bele egy biciklis – olvasható a Cycling Club nevű Facebook-csoport nyilvános posztjában. A felháborodott kerékpáros fotókat is csatolt, ezeken azt látni, hogy az alapvetően a parkolást nehezítő korlátokat úgy tették le a felüljáró alá, hogy azok nemcsak az autósoknak jelentenek akadályt, hanem a bicikliseknek is. A korlátok keresztbe szelik át a bicikliutat, ami nagyon veszélyes lehet, hiszen a felüljáró egyáltalán nincs kivilágítva.

Az Index.hu azt írja, hogy az említett bicikliút meg fog szűnni, ezért rakhatták oda a korlátokat, csakhogy az új kerékpáros nyomvonalat még nem festették fel. A lap kerékpáros munkatársa szerint egy-két helyen már tábla jelzi, hogy ne használják a biciklisek ezt az útvonalat, és biztonságosabb a Népliget környékén az autók között biciklizni, mint az erre külön kijelölt úton. Kérdés azonban, hogy miért nem lehetett volna a nyomsávot még azelőtt eltüntetni, hogy rárakták volna keresztben a korlátokat. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top