nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
A kakós csigát lopó mókus az új pizzát lopó patkány

A kakós csigát lopó mókus az új pizzát lopó patkány

Új rágcsáló, új szénhidrát, de már megint a régi bűncselekmény.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Valószínűleg már nem is szükséges külön hivatkozni a pizzát lopó patkány legendás, 2015-ös esetére, az mindenkinek az agyába égett, aki tisztában van vele, hogy az interneten egészen más elvek mentén szelektálódnak a „fontos” hírek. Azóta minden rágcsáló – vagy meg merjük kockáztatni: minden állat –, aki valamilyen szénhidrátot tulajdonít el, már csak ócska epigonja lehet a New York-i patkánynak, egy újságírónak pedig kötelessége ebben a kontextusban kezelni az adott hírt.

Csak ezután számolhatunk be a kakaós csigát lopó mókusról, akit nemrégiben fülelt le egy éber járókelő. A sima lopásnak induló bűntényből aztán gyorsan utcai harc lett egy másik mókus színre lépésével, ami felveti egy mókusmaffia létezésének lehetőségét is:

 

Mashable

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon