nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Grammy-díj 2018: tarolt Bruno Mars, Jay-Z hoppon maradt

Grammy-díj 2018: tarolt Bruno Mars, Jay-Z hoppon maradt

Bruno Mars mellett a rapper Kendrick Lamar is 6 Grammyt kapott. A legtöbb jelöléssel rendelkező Jay-Z viszont üres kézzel távozott.
MTI/NLCafé
f Ajánlom

Mind a 6 jelölését díjra váltotta Bruno Mars a 60. Grammy-díj-átadón hétfőre virradóra New Yorkban. A hawaii születésű dalszerző-énekes már a gálát megelőző órákban kapott 3 Grammyt az R&B kategóriákban, később aztán átvehette That’s What I Like című slágeréért az év dalának járó, 24K Magic című számáért és az azonos című lemezért pedig az év felvételének és albumának járó Grammyket.

A rapper Kendrick Lamar 7 jelöléséből ötöt díjra váltott az amerikai zeneipar legjelentősebb elismeréseinek átadásán. A kaliforniai előadó a rap kategória összes díját besöpörte: Grammyt kapott a Rihannával közösen előadott Loyalty című számért, a Humble című felvételért három szobrocskát is átvehetett, emellett Damn című albuma is díjat ért a legjobb rapalbum kategóriában.

A legtöbb kategóriában, nyolcban Jay-Z-t jelölték, ő azonban üres kézzel volt kénytelen távozni a gáláról.

Az év felfedezettje Alessia Cara kanadai énekesnő lett.

A pop kategóriákban 2 Grammyt kapott Ed Sheeran, aki nem vett részt a gálán.

Shakiráé lett a legjobb latin albumért járó díj.

A legjobb elektronikus zenei album a német Kraftwerk formáció 3-D The Catalogue című lemeze lett.

Megkapta 3. Grammy-díját a Rolling Stones: Blue & Lonsome című lemezük a legjobb hagyományosblues-lemez kategóriában nyert.

Posztumusz kapott Grammy-díjat mások mellett Carrie Fisher színésznő és Leonard Cohen énekes.

A háromórás nagyszabású gálát Kendrick Lamar nyitotta meg, lendületes produkciója alatt táncra perdül a Madison Square Garden közönsége. A gála 15 év után tért vissza New Yorkba, a hírességek jelentős része pedig fehér rózsát viselt a nők elleni szexuális erőszak és hátrányos megkülönböztetés miatt tiltakozva. A műsorban megemlékeztek azokról, akik koncerteken haltak meg, és a show nem volt mentes a politikától sem: Hillary Clinton zenészek társaságában olvasott fel Michael Wolff Tűz és düh – Trump a Fehér Házban című bestselleréből.

A ceremónia házigazdája James Corden volt, fellépett mások mellett Lady Gaga, Pink, Elton John és Sting is.

Megosztás Facebookon