Szabadidő

Szerdáig érvényesek a tavalyi éves autópálya-matricák

Már csak pár napig érvényesek a tavaly vásárolt éves autópálya- és megyei matricák. Február 1-jén sok autóst és motorost megbüntethetnek, ha addig nem váltanak érvényes engedélyre.

Január 31-ig, azaz szerdán éjfélig érvényesek a 2017. évi éves országos és megyei autópálya-matricák.  A díjak idén nem változnak, de új fizetős szakaszok kerültek a rendszerbe, mint például Győr-Moson-Sopron megyében az M85-ös Csornát elkerülő második szakasza, valamint Hajdú-Bihar megyében az M35-ös Debrecen–Berettyóújfalu szakasza.

Január 31-ig érvényesek a tavalyi éves autópálya-matricák

Taxik haladnak a Liszt Ferenc repülőtérre vezető útdíjköteles úton – MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Nem büntetnek egyből, ha mégis elfelejtenéd

Idén január 1-jén jelentős módosítások léptek életbe az országos gyorsforgalmi úthálózat használatában. Ilyen változás például, hogy ha valaki e-matrica előzetes megvásárlása nélkül hajt fel díjköteles útra, 60 perc áll rendelkezésére, hogy pótolja a mulasztást. 

Megváltoztak a nagycsaládos kedvezmény igénybevételének szabályai is, így már a háromgyermekes családok is élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy D2 díjkategóriába tartozó járművükre a jóval alacsonyabb árú, D1 díjkategóriájú jogosultságot vásárolják meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top