Szabadidő

Százak sztrájkoltak a Bosch hatvani gyárában

Figyelmeztető sztrájkot tartott 800 dolgozó a Bosch hatvani gyárában, így fejezték ki elégedetlenségüket a bértárgyalásokkal kapcsolatban.

Kétórás figyelmeztető sztrájkot hirdettek szerdára a Bosch hatvani üzemének szakszervezetei. A felhíváshoz előzetes becslés alapján a gyár dolgozóinak mintegy hatoda, közel 800 ember csatlakozott, a munkabeszüntetés miatti kiesés nagyságának összesítése még tart.

A hatvani gyárban a Hatvani Autóelektronikai Dolgozók Független Szervezete (HADFSZ) és a Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete (MCDSZ) hirdetett kétórás sztrájkot, miután nem fogadta el a bértárgyaláson felajánlott béremelés mértékét.

A Bosch hatvani gyára madártávlatból

Ficzere Ferenc, a cégcsoport kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta: a Bosch korábban megszületett döntése értelmében a vállalat magyarországi telephelyein a munkavállalók bérét idén átlagosan csaknem 10 százalékkal növelik. A béremelés mértéke vállalatonként és tevékenységi területenként eltérő, amit egyrészt az üzemek eredménye befolyásol, másrészt az egyéni teljesítmények függvénye.

Munkából távozó dolgozók a Bosch legnagyobb magyarországi, Hatvanban működő, autóipari termékeket gyártó üzeméből | MTI Fotó: H. Szabó Sándor

A Bosch már múlt év decemberében elkezdte a bértárgyalásokat a munkavállalók képviselőivel, és végül az összes szempont, illetve javaslat mérlegelését követően született meg a béremelésről szóló döntés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top