Szabadidő

Videó: egy férfi arcába robbant az iPhone akkumulátora

Nem teljesen értjük, miért tűnt jó ötletnek az alábbi videón látható módszer, mindenesetre alkalmazását senkinek sem javasoljuk.

Egy kínai, használt elektronikai cikkeket árusító piacon történt az eset, amikor egy vásárló – ki tudja, miért – úgy akarta ellenőrizni, hogy az általa megvásárolni szándékozott iPhone-aksi valódi-e, hogy beleharapott.

Noha a kalózos, illetve a westernfilmekben gyakran előfordul, hogy az aranypénzek valódiságáról ezzel a módszerrel bizonyosodnak meg, a harapdálós megoldás nem feltétlenül hatásos, ha lítium-ion okostelefon-akkumulátorokról van szó.

Ezt a videón látható úriember fájdalmas leckén keresztül véshette egy életre az agyába, az aksi ugyanis a harapdálást követő másodpercekben nemes egyszerűséggel felrobbant, és hatalmas lángnyelvek csaptak ki belőle. Nem meglepő módon a férfi hirtelen eldobta az akkumulátort, a környéken lévők pedig riadtan néztek fel, hogy mi is történt.

Csodával határos módon a harapdáló férfi sérülések nélkül úszta meg az ijesztő kalandot. Egyelőre nincs róla információ, hogy az akkumulátor pontosan miért robbant fel, noha a hasonló, másodkézből származó eszközöket forgalmazó kínai piacokon nem ritkaság, hogy a gyári aksit olcsóbb, utángyártott változatokra cserélik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top