nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Videó: egy férfi arcába robbant az iPhone akkumulátora

Videó: egy férfi arcába robbant az iPhone akkumulátora

Nem teljesen értjük, miért tűnt jó ötletnek az alábbi videón látható módszer, mindenesetre alkalmazását senkinek sem javasoljuk.
NLCafé
f Ajánlom

Egy kínai, használt elektronikai cikkeket árusító piacon történt az eset, amikor egy vásárló – ki tudja, miért – úgy akarta ellenőrizni, hogy az általa megvásárolni szándékozott iPhone-aksi valódi-e, hogy beleharapott.

Noha a kalózos, illetve a westernfilmekben gyakran előfordul, hogy az aranypénzek valódiságáról ezzel a módszerrel bizonyosodnak meg, a harapdálós megoldás nem feltétlenül hatásos, ha lítium-ion okostelefon-akkumulátorokról van szó.

Ezt a videón látható úriember fájdalmas leckén keresztül véshette egy életre az agyába, az aksi ugyanis a harapdálást követő másodpercekben nemes egyszerűséggel felrobbant, és hatalmas lángnyelvek csaptak ki belőle. Nem meglepő módon a férfi hirtelen eldobta az akkumulátort, a környéken lévők pedig riadtan néztek fel, hogy mi is történt.

Csodával határos módon a harapdáló férfi sérülések nélkül úszta meg az ijesztő kalandot. Egyelőre nincs róla információ, hogy az akkumulátor pontosan miért robbant fel, noha a hasonló, másodkézből származó eszközöket forgalmazó kínai piacokon nem ritkaság, hogy a gyári aksit olcsóbb, utángyártott változatokra cserélik.

Megosztás Facebookon