Szabadidő

Botox miatt zártak ki tucatnyi versenyzőt egy teveszépségversenyről

A szaúdi vetélkedőben, ahol a zsűri az ajkak, a pofa, a fej és a térd mérete alapján bírálja el az előttük felvonuló patásokat, tucatnyi állatot a gazdáik botoxinjekcióval akartak még vonzóbbá tenni.

Az egy hónapon át tartó tevefesztivál idén a távoli sivatagból a szaúdi főváros mellé költözött, a kormány állandó épületet emelt a főbb műsorszámoknak, a versenyeknek és a bemutatóknak, amelyek nyerteseit összesen 213 millió riálnyi (14,4 milliárd forint) díj várja.

„A teve Szaúd-Arábia szimbolikus állata. Régen azért gondoztuk, mert szükségünk volt rá, ma hobbiból” – magyarázta Favzan al-Madi, a zsűri elnöke.

A rendkívül konzervatív királyság vezetői reformokkal igyekeznek modernizálni az országot – megnyíltak a mozik, nemsokára a nők is vezethetnek autót –, ám kárpótlásul nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományokra.
A fesztiválon büfék és ajándékboltok mellett állatsimogató is látogatható, benne a legmagasabb és a legalacsonyabb teve, életnagyságú homok teveszobrokat állítanak ki a múzeumban, meg lehet kóstolni a tevetejet és megérinteni a teveszőr textíliákat. Azt pedig planetárium mutatja be, hogyan járták be a sivatagot tevéikkel az arabok a csillagok állásától vezetve.

Forrás: MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top