Szabadidő

Másfél éven belül Istvánék második kutyáját mérgezték meg Szegeden

A férfi második kutyája csak a gyors segítségnek és nagy termetének köszönheti, hogy túlélte a mérgezést, nem jutott a család korábbi kutyájának sorsára.

Újabb kutyát mérgeztek meg a szegedi Magyar utcában, ahol évek óta tart a rejtélyes támadássorozat. A környéken már több kutya elpusztult mérgezés miatt, most egy férfinak a második kutyáját próbálták megölni – írja a Délmagyar.

A család előző kutyája mérgezés miatt pusztult el másfél éve, és csak a szerencsének köszönhető hogy Monti, az egyéves labrador most túlélte a mérgezést. Amikor a gazdája hazaért, már az udvaron feküdt a kutya görcsbe rándulva, mereven, habzott a szája, tekintete pedig üveges volt.

Ha kicsivel később érek haza, akkor már vége

– mondta a férfi.

Monti azonnal kapott három injekciót, teát és tejet adtak neki, és a hasát masszírozták, hogy kijöjjön belőle a méreg. A kutya ötször hányt, és csak másnap reggel tudott lábra állni.

István nem gyanúsít senkit a mérgezéssel, de mivel ők nem tartanak vegyszert vagy mérget a kertben és környékén, a zárt területre csak kívülről dobhatták be a mérget. A szándékos mérgezést viszont csak tettenérés esetén lehet bizonyítani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top