Szabadidő

Így gondolunk majd a Facebookra és társaira 2050-ben

Bár a közösségi oldalak zászlóshajója lassan másfél évtizede megkerülhetetlen szereplő az interneten, előbb-utóbb jönnek az új trónkövetelők, és a most népszerű szolgáltatásokat ugyanúgy elfelejtjük majd, mint a MySpace-t vagy, hogy hazai példát is említsünk, az iWiW-et.

Andrei Lacatusu bukaresti grafikus a fenti szemléletet Social Decay című sorozatának pazar illusztrációin örökítette meg, amelyeket a Behance nevű portfólióoldalon is meg lehet tekinteni.

„Facebook… régóta nem hallottam ezt a nevet…” (Fotó: Andrei Lacatusu/Behance)

A művész az amerikai vidéki utak mentén látható, lepusztult, elhagyatott motelek, benzinkutak és dinerek stílusában rajzolta újra olyan népszerű közösségi szolgáltatások logóit, mint a Facebook, a Twitter, a Tinder nevű randialkalmazás, a Pinterest, az Instagram és, bár nem kifejezetten közösségi oldal, de a Google sem maradhatott ki a szórásból.

Az egykor szebb napokat látott Instagram főhadiszállása Andrei Lacatusu művén (Fotó: Andrei Lacatusu/Behance)

Mintha csak egy posztapokaliptikus filmen látnánk a napjainkban sok milliárd dollárra értékelt cégek egykor szebb napokat is látott főhadiszállásait.

„Valaha a Tinder volt a legforróbb randiapp, ma már arra sem emlékszünk, hogy létezett” (Fotó: Andrei Lacatusu/Behance)

Melyik a kedvenced?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top