Szabadidő

Far-háton osztozkodik a macskával egy Magyarországon rekedt gólya

Rászokott az ingyenhúsra egy gólya, amely itt maradt Magyarországon télire. Egy balástyai nő eteti a madarat, mert állítása szerint nincs olyan szervezet, amely a hideg hónapokban elvállalná, hogy gondoskodjon a jelenleg far-háton élő gólyáról.

Egy balástyai nő december közepe óta kénytelen elosztani az ízletes far-hátat a macskája és egy gólya között, ekkor vette észre a falu határában, fóliasátorban gazdálkodó nő, hogy a költöző madár mégsem repült el a melegebb vidékekre. 

Azt hitte, hogy a gólya szárnya megsérült, ez lehet az itthon maradásának oka, és miután megfigyelte, hogy a félénk madár csatlakozik a házi macska ebédjéhez, úgy döntött, hogy dupla annyi húst visz a cicának, hogy jusson a másik állatnak is. Azért a far-hátat választotta, mert az interneten azt olvasta, hogy azt lehet adni a gólyáknak. 

Igazából nem akartam ideszoktatni, már csak azért sem, mert gólyát etetni nagy felelősség, hiszen leszokik az önálló táplálékkeresésről. De hiába kértem segítséget, sehonnan nem kaptam” – fogalmazott a nő a Délmagyarnak. Elmondta, hogy a Szegedi Vadasparkból a Kiskunsági Nemzeti Parkhoz irányították, ahol azonban azt a tájékoztatást kapta, hogy ugyan tudnak a gólyáról, de nem tudják megfogni. Később azt javasolták, ő fogja be. 

A lap megkereste a Kiskunsági Nemzeti Park Természetvédelmi Őrszolgálat osztályvezetőjét, aki azt mondta, hogy vélhetően a szabadságolások miatt nem akadt először ember, aki el tudott volna menni a madárért, és egyébként is gyakran kérik a sérült állatok befogásában a lakosság segítségét. Aztán végül kimentek a gólyához a nemzeti park munkatársai, de miután megállapították, hogy a madár egészséges, nem fogták be a gólyát. Előfordul ugyanis, hogy Magyarországon telel át egy gólya.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top