nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Vivien, a bébilajhár bearanyozza a mai napodat

Vivien, a bébilajhár bearanyozza a mai napodat

Az apróság egy amerikai állatkert új kedvence lett, ha megnézed a fotóit, nem lesz kétséges, hogy miért.
NLCafé
f Ajánlom

Bár a pittsburghi National Aviary nevű állatkert elsősorban madarakra szakosodott, ez a cukiság azért kerülhetett be a „gyűjteménybe”, mivel a Közép- és Dél-Amerika esőerdeiben őshonos állatfaj egyedei a fák ágain töltik idejük jó részét, így jól illeszkednek a régió madarait bemutató rész állatai közé.

A világon mindenkinek szüksége lenne egy bébilajhárra! (Fotó: National Aviary)

A National Aviarynek eddig két lajhárja volt, Wookie és Valentino, de mivel mindketten hímek, a gondozók úgy gondolták, ideje egy nősténnyel bővíteni az állományt. A most öt hónapos Vivienről azt írják, nagyon kíváncsi természetű kis állat, és imádja bebarangolni a kifutóját – noha arról nem tesznek említést, hogy a legendásan lassú állatok közé tartozó fiatal lajhárnak ez mennyi idejét veszi igénybe.

Mi ez a póz, meghalunk! (Fotó: National Aviary)

A kis jószág egyébként főleg rizst és édesburgonyát fogyaszt, amit kifejezetten imád. Ha majd idősebb lesz, étrendjét almával, cukkinivel, répával és zöldbabbal egészítik ki.

Édesburgonya, nyami! (Fotó: National Aviary)

Mivel Valentino nevű társa Rudolph Valentinóról kapta a nevét, a gondozók egy másik klasszikus színészlegendától, Vivien Leightől kölcsönözték a lajhárlány nevét.

Megosztás Facebookon