Szabadidő

Kopogtat az igazi tél, havazni fog vasárnap

Csapadék érkezik a hét végére a Kárpát-medence térségébe, és mivel a csapadékos idővel ezúttal lehűlés is jön, így nagy eséllyel az ország több területén is havazni fog.

A Kelet-európai-síkság felett lévő anticiklon peremén keleti, északkeleti áramlással hideg levegő érkezik térségünkbe. Emiatt a Kárpát-medence felett lévő nedves légtömegből hulló csapadék egyre inkább szilárd halmazállapotú lesz – közli a jó hírt az Országos Meteorológiai Szolgálat

Hozzáteszik, hogy mivel a hideg levegő szárazabb, ezért a legkevesebb csapadék a hét végén ott lesz, ahova legelőbb elér, vagyis az ország északkeleti részén. A legtöbb csapadék a Szombathely–Békéscsaba-vonalban lesz valószínű. Ennek zöme szombaton, akkor is eső formájában érkezik majd. Vasárnapra azonban már mindenhol olyan hideg lesz felettünk a légkör, hogy havazás lesz a jellemző.

A hőmérséklet csúcsértéke szombaton 1 és 6 fok között változik, vasárnap hajnalra pedig  mínusz 5 és 0 fok közé hűl le a levegő. Vasárnap délután 0, 4 fok valószínű, vagyis a legtöbb helyen sajnos olvadni fog a frissen leesett hó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top