Szabadidő

Évi egymillárdot veszít, mert kiröhögött egy öngyilkost

Eszméletlen sok pénztől esik el Logan Paul az öngyilkos emberen való viccelődése miatt. Vajon mi lesz a folytatás?

Tényleg lángolt az internet, miután Logan Paul egyszerre tizenötmillió embernek mutatta meg izgatottan döbbenetes felfedezését: egy fáról lógó holttestet. Ahogy Neményi Márton kollégánk írta: Paul az „öngyilkosok erdejeként” elhíresült Aokigahara erdőt látogatta meg haverjaival az év utolsó YouTube-videója kedvéért. Az eredetileg poénosnak indult (a fiúk szellemeket szerettek volna keresni „speciális” távcsövekkel) kirándulás hirtelen groteszk fordulatot vett, amikor tényleg megtalálták egy férfi fáról lógó holttestét. Ekkor azonban nem azt tették, amit a józan ész diktálna – hívni a mentőket, rendőrséget vagy bárkit, vagy legalább kikapcsolni azt a szerencsétlen kamerát –, hanem filmeztek tovább, vicces, illetve megdöbbentő szenzációként tálalva a halottat, egy-két kép kedvéért még pózoltak is vele.

Logan Paul bocsánatot kért a követőitől, nem mintha egy sajnálom-videóval az ilyesmi rendezhető lenne.

A YouTube pedig kicsit későn reagálva megszakított minden üzleti kapcsolatot Logannel – írja a 24.hu. Ez azt jelenti, hogy hiába a 15 milliós követő tábor, a kattintások után egyetlen fillért sem kap a férfi. Ez neki évente nagyjából 7 millió dollár mínusz, ami elég erős összeg, átszámolva több mint 1 milliárd(!) forint. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top