Szabadidő

Lemúrcsalád támadt a BBC riporterére – videó

A brit csatorna munkatársának egy állatkertből kellett bejelentkeznie, azonban nem számolt a kíváncsi természetű jószágok túlzott érdeklődésével.

Alex Dunlop, a BBC riportere a norfolki Banham Zooban szeretett volna felvenni pár képsort, ahol egyfajta „népszámlálást” tartottak, hogy megállapítsák, melyik állatfajból pontosan hány példány is található a nyilvántartásban. Az állatkert munkatársai pedig megengedték neki, hogy a lemúrok (avagy gyűrűsfarkú makik) aktív részvételével tudósítson a helyszínről.

Az ilyesmi nem ritkaság, a riporterek gyakran kihasználják, ha valamilyen különleges és/vagy cuki állat társaságában jelenhetnek meg a képernyőn, az ilyesmit a nézők is kifejezetten szeretik.

Dunlop azonban elkövette azt a hibát, hogy a jobb kezébe fogott valami apró tárgyat, amit a kíváncsi lemúrok természetesen mindenképpen meg akartak szerezni. Amikor ez nem ment „szép szóval”, aprócska harapásokkal próbálták rávenni a férfit, hogy adja át nekik, ami a kezében van, bármi legyen is az. De többet nem is mondanánk, érdemes megnézni az esetről készült felvételt, garantált vigyorgás lesz az eredmény.

Dunlop becsületére legyen mondva, hogy sokáig próbálta megőrizni hidegvérét és professzionalizmusát, sőt, azt is mondta: „azt hiszem, ez a munkám egyik igen élvezetes része”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top