Szabadidő

Ez a kutyus a gazdájával sportol, de nem akármit! – videó

A gazdijukkal futó, úszó blökikről már hallottunk, de amit Blake, a kedves keverék kutyus művel, alighanem egyedülálló az egész világon

A 8 hónapos cukiság a golden retriver és az uszkár keresztezésével létrejött, úgynevezett goldendoodle fajtába tartozik. Gazdájával, Katelyn Simpsonnal az idahói Emmettben élnek, ahol Katelyn egy bowlingpályát üzemeltet.

Mivel viszonylag sok időt tölt a munkahelyén, gyakran magával viszi a kutyust is, amelyet nagyon elkezdett érdekelni a furcsa, nagy golyó, amivel az emberek órákon keresztül képesek játszani.
Katelyn ezért úgy döntött, megpróbálja megtanítani Blake-et a bowling fortélyaira.

„Már korábban is gondoltunk rá, hogy vicces lenne megtanítani bowlingozni, így, amikor már elég nagyra nőtt, tettünk egy kísérletet, amit imádott” – mesélte Katelyn az IdahoNews.com-nak nyilatkozva.

Az oktatáshoz szükség volt egy speciális rámpára, amelynek a tetején el tudták helyezni a golyót.

„Odatettük a golyót a rámpa tetejére, és egy jutalomfalatot tartottunk fölé, közben Blake-et biztattuk, hogy jöjjön közelebb” – mesélte a gazdi. „Meg is mutattuk neki, hogy mit kellene csinálnia, míg végül sikerült a mellső lábaival lelöknie a golyót. Azóta már magától csinálja, és úgy látjuk, nagyon szereti nézni.”

Katelyn azt is elárulta, hogy Blake elég jó játékosnak bizonyul, időnként az összes bábut is le tudja dönteni egyetlen gurítással.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top