nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Hiába kérték az állatmentők, vészhelyzetben sem mehetnek a buszsávban

Hiába kérték az állatmentők, vészhelyzetben sem mehetnek a buszsávban

Pedig sok esetben a rendőrök vagy a mentők riasztják őket, mert például nem tudnak bejutni egy beteghez egy kutya miatt.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Az állatmentők speciálisan felszerelt autóikkal sok esetben vonulnak ki hatósági riasztásokra, mégsem használhatják a buszsávot. Így előfordul, hogy a mentőknek vagy a rendőröknek kell rájuk várni.

A Hvg.hu cikke szerint az Állatmentő Liga még decemberben kérte a BKK-tól, hogy sürgős esetekben, illetve hatósági riasztás esetén használhassák a fővárosi buszsávokat.

Az állatmentőknek ugyanis nemcsak sérült, elütött vagy veszélyben lévő állatokhoz kell sietniük, mentők és rendőrök is kérik a segítségüket. Többször előfordult, hogy egy rosszul lévő emberhez nem jutottak be egy kutya miatt.

A hivatalos válasz végül a Budapest Közúttól érkezett, amelyben elutasították a kérésüket. Igaz, csak a KRESZ-re hivatkoztak, és hogy a társaság nem adhat felmentést a jogszabályok alól. Emellett megdicsérték az Állatmentő Ligát, hogy a petárdáktól hangos szilveszter estéjén is ügyeletben voltak.

Az állatmentők nem adják fel, és megpróbálják más helyen megkérni az engedményt. Hozzátették, nem visszaélésre lehetőséget adó kedvezményt szeretnének, csak a bejegyzett állatmentők speciális autóira lenne érvényes a felmentés. Ilyen járműből a fővárosban összesen mintegy 12 lehet.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon