Szabadidő

A gazdája holtteste mellől nem tágító kutyát már az egész világ ismeri

Már a BBC is forgatott arról a kilencéves kutyáról, amely hetekig feküdt gazdája holtteste mellett egy újpesti lakásban. Az állatmentők az utolsó pillanatban találtak rá Zsazsára. A hűséges eb már jól van, és ha elhunyt gazdája rokonainak nem kell, akkor heteken belül örökbe adják.

Már nyugodtan lehet vele sétálni, de még mindig fél az idegenektől Zsazsa, az a kilencéves havanese, amelyet egy újpesti lakásból, gazdája holtteste mellől hoztak el az állatvédők. Zsazsa hetekig bújhatott elhunyt gazdijához, mire a rendőrök bejutottak a lakásba, és riasztották az Állatmentő Liga munkatársait. A hűséges eb az idő alatt, amíg a holttest mellett vegetált, teljesen kiszáradt és nagyon legyengült, napjai lehettek neki is hátra. Néhány nap alatt hozták vissza az életet Zsazsába az ideiglenes gondozói. 

Időközben pedig a kutya világhíres lett: a Reuters és a BBC is írtak róla. Az elhunyt nő rokonai külföldön élnek; ha nem veszik magukhoz a kutyát, akkor Zsazsát egy-két héten belül örökbe adják. Pataki Gábor állatmentő szerint szomorú története miatt a kutya nagyon népszerű, több tucat ember jelezte már, hogy szívesen magához venné. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top