Szabadidő

Utcára vonulnak a diákok az oktatási rendszer miatt

Demonstrációt szervez az Országház elé a Független Diákparlament január 19-ére, ahol az oktatási rendszer minőségére akarja felhívni a figyelmet a szervezők, akik több ezer résztvevőre számítanak. A megmozdulás címe: Ne menj suliba!

Facebookon szerveződik a következő diáktüntetés, amelynek helyszínéül ezúttal az Országház előtti Kossuth teret választották a szervezők, az időpont pedig január 19-e. „Elegünk van, hogy a 19. századi egyetemes anyagot olyan részletezve tanuljuk, mintha tegnap történt volna, és hogy ezt 7, 8 vagy 9 órában kell megoldani” – hangzik a tüntetés tételmondata.

Gyetvai Viktor, a tüntetés szervezője szerint a fiatalságuk nagy része telik el azzal, hogy felesleges anyagokat túlrészleteznek, miközben tanulhatnák ezeket az ismereteket lényegre törően is. A szervező elmondta, azt szeretnék, hogy a változó világra készítsék fel őket.

Gyetvai leszögezte, az a céljuk, hogy meghallgassák őket, és induljon egy párbeszéd a szakma, a diák- és tanárszervezetek, valamint a döntéshozók között.

A tüntetésnek két része lesz, az egyik a délelőtti felhívás: ahogy az esemény címe is mutatja, demonstratív jelleggel nem mennek iskolába a csatlakozó diákok. Délután pedig a Kossuth térre várják mindazokat, akik nem értenek egyet az oktatási rendszerrel. A Parlament előtt diákok, tanárok és szülők is felszólalnak majd – írja az ATV.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top