nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Olyan meleg lesz a hétvégén, hogy megközelíti a rekordot

Olyan meleg lesz a hétvégén, hogy megközelíti a rekordot

Szinte kora tavaszias idő várható a hétvégén, akár 15 fok is lehet, ami nagyon közel van a melegrekordhoz.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Az ország nagyobb részén egész hétvégén az átlagosnál jóval enyhébb, már-már a márciusi tavaszt idéző időre készülhetünk – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombaton általában gyengén felhős, napos idő lesz, a Dunántúlon megélénkül, időnként meg is erősödik majd a délnyugati szél. Ugyanakkor az Északi-középhegység területén és az Északkelet-Alföldön egész nap lehetnek tartósan ködös, borult vidékek is, ott jelentéktelen szitálás is előfordulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a csúcshőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között alakul, de az északkeleti borult részeken ennél néhány fokkal hidegebb lesz.

Vasárnap sem várható komoly változás, de már több lehet a fátyolfelhő, csapadék azonban továbbra sem várható. Kivéve a továbbra is borult Északi-középhegység területét, illetve vasárnap már az Észak-Dunántúlon is lehetnek tartósan ködös vidékek, arrafelé szitálás továbbra is lehet. A déli szél többnyire mérsékelt marad.

Nem változik a minimum- és maximum-hőmérséklet sem: hajnalban 1, 6, délután 10, 15 fokra számíthatunk, a borult, ködös részeken azonban kissé hűvösebb lesz. 

Ha beválik az előrejelzés, az is elképzelhető, hogy megdől a melegrekord. Az biztos, hogy a közelében lesz a hőmérséklet, ilyenkor ugyanis 16-17 fokos csúcshőmérsékleteket jegyeztek fel.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon