Szabadidő

Olyan meleg lesz a hétvégén, hogy megközelíti a rekordot

Szinte kora tavaszias idő várható a hétvégén, akár 15 fok is lehet, ami nagyon közel van a melegrekordhoz.

Az ország nagyobb részén egész hétvégén az átlagosnál jóval enyhébb, már-már a márciusi tavaszt idéző időre készülhetünk – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombaton általában gyengén felhős, napos idő lesz, a Dunántúlon megélénkül, időnként meg is erősödik majd a délnyugati szél. Ugyanakkor az Északi-középhegység területén és az Északkelet-Alföldön egész nap lehetnek tartósan ködös, borult vidékek is, ott jelentéktelen szitálás is előfordulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a csúcshőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között alakul, de az északkeleti borult részeken ennél néhány fokkal hidegebb lesz.

Vasárnap sem várható komoly változás, de már több lehet a fátyolfelhő, csapadék azonban továbbra sem várható. Kivéve a továbbra is borult Északi-középhegység területét, illetve vasárnap már az Észak-Dunántúlon is lehetnek tartósan ködös vidékek, arrafelé szitálás továbbra is lehet. A déli szél többnyire mérsékelt marad.

Nem változik a minimum- és maximum-hőmérséklet sem: hajnalban 1, 6, délután 10, 15 fokra számíthatunk, a borult, ködös részeken azonban kissé hűvösebb lesz. 

Ha beválik az előrejelzés, az is elképzelhető, hogy megdől a melegrekord. Az biztos, hogy a közelében lesz a hőmérséklet, ilyenkor ugyanis 16-17 fokos csúcshőmérsékleteket jegyeztek fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top