Szabadidő

Vonatra szállt egy puli, mert nem bírta elviselni a petárdázást

Annyira megrémült egy érdi puli szilveszter éjjel a petárdázástól, hogy világgá futott. Felszállt egy vonatra, amely a Déli pályaudvarra tartott. A kutyát Budapesten az Állatmentő Liga munkatársai vették gondjukba.

Több ebet is vonatról kellett leszedni az idén szilveszterkor, annyira megrémültek az állatok a durrogtatástól – tudta meg a hvg.hu az Állatmentő Ligától. Ez a szervezet látta el az ügyeletet a főváros jelentős részén, mivel a rendőrségi riasztások is hozzájuk futottak be. A szervezetnek minden szilveszterkor sok dolga van a petárdázástól megijedt állatok miatt, de idén különös tendenciára lettek figyelmesek: a kutyák ijedtükben vonatra szálltak. 

Szilveszter első vonatozó kutyája egy dunakeszi állat volt, de az csak két megállót ment, és a benne lévő chip adatai alapján a liga hamar hazajuttatta a gazdijához. Egy Bogi nevű puli viszont Érdről egészen a Déli pályaudvarig utazott, onnan vitték el az állatmentők az újpesti központjukba. „Az érdi gazdi többször is visszakérdezett, mikor felhívtuk, nem akarta elhinni, hogy a kutyája Újpesten van” – mondta a lapnak a liga vezetője.

A harmadik utazó eb egy sülysápi kutya volt, amely a Keleti pályaudvarra érkezett vonaton.

Sokan talán nem is tudják, de jogszabály rögzíti, hogy „az állatban félelmet keltő, erős fény- vagy hanghatással járó tevékenységek, időjárási jelenségek teljes időtartama alatt” – különösen szilveszterkor, amikor engedélyezettek a pirotechnikai tevékenységek – „az állat tartójának gondoskodnia kell az állat félelmében történő elszökésének megakadályozásáról, és törekednie kell az állat megnyugtatására”.

Címlap: Wikipédia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top