Szabadidő

Ezek voltak 2017 legmeghatóbb állattörténetei

Szerencsére idén sem szenvedtünk hiányt olyan történetekből, melyeknek különféle állatok voltak a főszereplőik. Most összegyűjtöttük azokat, amelyek 2017-ben leginkább megdolgoztatták a könnycsatornáinkat.

Pam, a sorsára hagyott kisbárány

Amilyen szomorúan kezdődik Pam, a kisbárány története, szerencsére éppen olyan boldog véget is ér. Ahogy arról itt írtunk bővebben, a kisbárányt Chilében, egy mezőn találták. Veleszületett rendellenessége miatt nem tudta használni a lábait, ezért gazdája – vélhetően egy helyi farmer – sorsára hagyta őt. Már az is igazi csoda, hogy a bárányka nem végezte egy ragadozó gyomrában, hát még az, ami ezután következett. Pam ugyanis egy helyi állatmenhelyre került, ahol mindent megtettek azért, hogy teljes életet élhessen. (Nem, nem sírunk, csak valami belement a szemünkbe.)

Lana, az önzetlen lelenc

Lana mindössze néhány hónapos lehetett, mikor az utcára, majd nem sokkal később menhelyre került. 8 hónapos volt, mikor örökbe fogadta Suelen Schaumloeffel, akinél ma már mindene megvan, de úgy tűnik, a nélkülözéssel telt heteket nem felejtette el. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy mikor egy didergő kóbor kutya jelent meg a szomszédságban, Lana a saját pokrócát ajánlotta fel sorstársának, hogy kényelmesen pihenhessen. A két kutyáról készült képek – mondanunk se kell – mára az egész világot bejárták.

Hetekig őrizte halott gazdáját

Csonttá fogyottan és érthető okokból meglehetősen zaklatott állapotban találtak megmentői a Dory nevű agárra még december elején. A gazdi vélhetően egy hirtelen rosszullét miatt vesztette életét, hűséges kutyája pedig egy tapodtat sem mozdult a teste mellől, noha megtehette volna. Az összetört kutyát végül állatmenhelyre szállították, ahol arra számítottak, hogy a gazdi rokonai magukhoz veszik a kutyát. De nem ez történt. Doryt az eredeti családja helyett egy másik, szerető gazdi vette magához, aki mindent megtesz azért, hogy feledtesse az átélt szörnyűségeket az idősödő agárral.

Egy gazdi a legnagyobb bajban is gazdi!

Egyszerűen nem tudunk elmenni szó nélkül a gazdi mellett, aki igazán sajátos megoldást talált arra, hogy az ivartalanítás után lábadozó cicája ne érezze egyedül magát. Rengarnak a műtét után orvosi gallért kellett hordania, és hiába próbálta gazdija minden módon felvidítani őt, a macsek csak lógatta az orrát. A gazdi végül úgy döntött, sorsközösséget vállal kedvencével, és ő is gallérba bújik. A cica először nem tudta mire vélni a dolgot, de utána bátrabb lett, sőt, látszólag még az életkedve is visszatért gazdája jó fej húzásának köszönhetően!

Megölelte megmentőjét a megkínzott csimpánz!

Leilát, a négyéves csimpánzt anyja halála után kölyökként adták el egy üzletembernek, akinél évekig egy szűk ketrecben élt. Egy Namíbiában dolgozó újságírónak köszönhetően fordult jobbra a sorsa, aki minden létező követ megmozgatott, hogy kiszabadítsa őt, és feledtesse az átélt szörnyűségeket a fiatal csimpánzzal. És bár a csimpánz és megmentője nem maradhattak végleg együtt, azért néhány szép hónapot így is együtt tölthettek. A búcsú pillanatában pedig Leila igazán emberi, szívmelengető gesztussal köszönte meg megmentőjének mindazt, amit érte tett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top