Szabadidő

15 sorozat, ami odatapaszt minket a képernyő elé 2018-ban

Visszatér a Miklósi család, újra támadnak a Westworld robotcowboyai, megint lesz True Detective, folytatódik A szolgálólány meséje, és Jim Carrey tévésorozatot forgat. 2018 mozgalmas évnek ígérkezik a sorozatrajongóknak.

Fekete tükör (4. évad)

Bemutató: december 29-én, de még idén.
Kicsit csaltunk, ugyanis a Fekete tükör teljes, hat részből álló negyedik évada már idén felkerül a Netflixre, csakhogy mivel ez december 29-én történik meg, a többségnek úgyis csak 2018-ban lesz ideje, hogy végignézze a szériát. Charlie Brooker sötét jövőt felfestő, minden részben egy-egy önálló sztorit feldolgozó sorozata most is kiváló rendezők (Jodie Foster, John Hillcoat, David Slade…) irányításával készült, és bár a mindfuckra továbbra is számíthatunk, állítólag az új évad valamivel pozitívabb lesz, mint az eddigiek.

Aranyélet (3. évad)

Bemutató: várhatóan ősszel.

Működhet az Aranyélet Endre bá nélkül? Vagy az HBO megtalálta a módját, hogy valami rafinált módon mégis visszahozza Hollóst a történetbe? A sorozatból kiadott első képeken mindenesetre nem szerepel Anger Zsolt. Persze az Aranyélet ettől még kiválóan működhet tovább, hiszen azáltal, hogy Attilából a 2. évad végére afféle mini-maffiavezér lett, bőven maradtak megoldandó problémái a Miklósi családnak.

Jelenetfotó a 3. évadból

Valós halál

Bemutató: februárban.
A Netflix már megajándékozott bennünket néhány igazán népszerű sorozattal, de olyan igazán nagyszabású, a történet mellett a látványra építő show-t, mint amilyen az HBO háza táján a Trónok harca vagy a Westworld, még egyet sem hoztak össze. A megoldást Richard Morgan cyberpunk könyvsorozata, a Valós halál hozta el számukra, amely egy olyan jövőben játszódik, ahol a tudat áttelepíthető újabb és újabb testekbe, és csak akkor szűnünk meg létezni, ha maga a tudat is megsemmisül. Az előzetes Szárnyas fejvadász-igényességű látványvilágot ígér.

True Detective (3. évad)

Bemutató: várhatóan az év vége felé.

A Colin Farrell főszereplésével készült 2. évad erősen megosztotta a rajongókat, viszont hozta az HBO által várt nézettséget, úgyhogy jöhet a folytatás. Ezúttal a csatornánál senki sem siettette a showrunner Nic Pizzolattót, akinek Jeremy Saulnier (a Green Room zseniális rendezője) nyújt segítséget abban, hogy a legutóbbi félresiklás után a harmadik évad megint nagyszerű legyen. A főszerepet a Holdfény után agyonsztárolt Mahershala Ali alakíthatja, a sztori pedig az arkansasi Ozarks városában játszódik, ahol egy hosszú éveken át elhúzódó, rémisztő bűnténysorozat ügyében nyomoznak majd.

Mahershala Ali a Holdfény című filmben

Jessica Jones (2. évad)

Bemutató: március nyolcadikán.
A Marvel és a Netflix közös szuperhősös sorozatai eddig igencsak változatos képet mutattak, és ez nemcsak a stílusukra, hanem a színvonalukra is igaz volt. A választékból azonban kétségtelenül kiemelkedett Jessica Jones figurája, aki afféle film noirokba illő magánnyomozók szuperképességekkel rendelkező női változataként próbált rendet csinálni a városban és a saját életében, miközben agyakban turkászó főellensége, Kilgrave kísértette őt. Az első forgatási képek tanulságai szerint Kilgrave hiába halt meg az első évadban, a másodikban újra látható lesz, és a folytatása a showrunner, Melissa Rosenberg szerint nagyon más lesz, mint amit az első évadban láthattunk.

A szolgálólány meséje (2. évad)

Bemutató: áprilisban.
Az idei év egyik legnagyobb dobásának folytatására nem kell sokat várnunk, de a folytatással kapcsolatban így is sötétben tapogatózunk. Ennek oka főképp az, hogy az első évad Margaret Atwood regényére épült, viszont a folytatásnak már nincs ilyen kapaszkodója. Elisabeth Moss elmondása szerint A szolgálólány meséje második évada sötétebb lesz az elsőnél, teli váratlan csavarokkal, és Offred ezúttal már nem tűri némán a megaláztatásokat: lázadóvá válik. Fontos szerepet kap a folytatásban Offred édesanyja, és meglepő fejleményként Lydia néni háttértörténetét most jobban kibontják, így ezúttal is több idősíkon játszódhatnak majd az események.

Sharp Objects

Bemutató: a harmadik negyedévben.
Gillian Flynn (Holtodiglan) író legújabb regényét Hollywood mindenképp meg szerette volna filmesíteni, de ő attól félt, hogy a terjedelmes írása nüanszai egy mozifilmben elvesznének, és csak egy szimpla horror maradna, így úgy döntött, tévésorozatként értékesíti azt. Az HBO lecsapott a lehetőségre, és a nemrég a Hatalmas kis hazugságokkal nagyot dobó Jean-Marc Vallée-t bízta meg a rendezéssel. A szériában Amy Adams egy pszichológiai problémákkal küzdő bűnügyi riportert alakít, aki visszatér a szülővárosába, hogy ott szembesüljön egy brutális gyilkossági üggyel.

Amy Adams és Patricia Clarkson az Entertainment Weekly jelenetfotóján

The Alienist

Bemutató: január 22-én.
A pszichológiai profilalkotáson alapuló nyomozás kezdeteit bemutató sorozat a 19. századi New Yorkban játszódik, de érdemes kicsit a díszletek mögé nézni, ugyanis az Alienistet szinte teljes egészében Budapesten vették fel. Az erősen magyaros nevű Laszlo Kreizler pszichológusként segít egy bűnügyi riporternek, John Moore-nak egy gyilkosságsorozat felderítésében, ahol az áldozatok mind fiatal fiúk. A szereposztás ígéretes: Daniel Brühl, Luke Evans és Dakota Fanning játsszák a főszerepeket.

Castle Rock

Bemutató: az év második felében.

A nagy Stephen King-reneszánsz nemcsak a moziban, hanem a tévében is zajlik, és ennek az egyik új fejleménye, hogy J. J. Abrams a King által kitalált fantáziavárosban készít egy speciális sorozatot, ami a mester legismertebb műveiből (Hasznos holmik, Az, Dolores Claiborne, A remény rabjai, Ragyogás, Álomcsapda…) merít ihletet, és köti össze őket sajátos formában. Abramsék tíz részt készítettek, és a történet főszereplőjének az eddig ismert infók alapján Melanie Lynskey (Két pasi meg egy kicsi) tűnik.

Tizenhárom okom volt rá (2. évad)

Bemutató: valamikor 2018-ban.

Vannak sorozatok, melyeknél természetesnek vesszük, hogy jön a folytatás, de akadnak olyanok is, amelyek egy évad után is kerek egésznek tűnnek, és a Tizenhárom okom volt rá esetében pont az utóbbi a helyzet. Már ismerjük Hannah Baker okait, megismerhettük az iskolatársak legmocskosabb titkait is, szóval nehezen tudjuk elképzelni, miről szól majd a második évad. Mindenesetre az biztos, hogy Katherine Langford újra visszatér Hannah Bakerként. Igazán hagyhatnák már nyugodni a halottakat!

Jelenetfotó a sorozat első évadából

Mozaik

Bemutató: januárban.
Az interaktivitás a televíziózásban mostanáig leginkább olyan szinten volt jelen, hogy a néző szavazhatott, hogy mondjuk ki nyerje meg az X-Faktort. Steven Soderbergh és az HBO ennél most kicsit tovább megy: létrehozott egy interaktív sorozatot, amelyben a néző egy app segítségével időnként beleszólhat abba, hogy melyik karakter szemszögéből nézhesse a történteket. A Mozaik amúgy egy krimi egy Olivia (Sharon Stone) nevű nő meggyilkolásának hátteréről, és nagyon kíváncsian várjuk, milyen lesz a végeredmény.

Westworld (2. évad)

Bemutató: valamikor tavasszal.
Tíz részen át vártunk arra, hogy a vadnyugati játszadozásokra szolgáló emberi androidok önálló életre kelve felvegyék a harcot az emberekkel, és az utolsó részben végre meg is kaptuk, amire vágytunk. De hogyan tovább? A Westworld világa még mindig teli van rejtélyekkel, és egy csomó kérdésünkre még mindig nem kaptunk választ, úgyhogy bőven van miért várni a folytatást. Nagyjából minden fontosabb karakter visszatér, még azok közül is néhányan, akik meghaltak, de a Westworld világában ez könnyen kimagyarázható.

Kidding

Bemutató: valamikor tavasszal.
A mozikból méltatlanul eltűnt Jim Carrey a tévében tűnik fel újra a Showtime sorozatában, ahol nem más dirigálja őt, mint Michel Gondry, akivel az Egy makulátlan elme örök ragyogásában alkottak emlékezetes párost. A tíz darab félórás epizódból álló vígjátéksorozat a gyerektelevíziózás egykori ikonjáról szól, aki dúsgazdagon tengeti életét, amikor családi katasztrófák egész sora kezdi ki a lelki békéjét.

Jim Carrey az Egy makulátlan elme örök ragyogása című filmben

Válás (2. évad)

Bemutató: január közepén.
A Sarah Jessica Parker és Thomas Haden Church főszereplésével készült Válás csalódást okozott azoknak, akik egy szokásos SJP-féle romantikus limonádét vártak, ám akik nyitottak voltak, egy éjfekete humorú, pompás és okos komédiát kaptak a házasság legsötétebb oldaláról. Bár az első évad sötéten fejeződött be, az alkotók a folytatást (amely tíz- helyett nyolcrészes lett) sokkal reménytelibbnek ígérik, és Robert is leborotválja benne azt az ocsmány bajszát, amiért az egész első évadon át cikizte a neje.

The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story (2. évad)

Bemutató: január 17-én.
Ugyan egy második évadról van szó, de az FX csatorna egy antológiasorozatban gondolkodik az American Crime Storyban, szóval egy teljesen új történetet kapunk, vadiúj szereplőkkel. Az O. J. Simpson-ügyet feldolgozó első szezon után Gianni Versace 1997-ben történt meggyilkolásáról szól, akit a szociopata sorozatgyilkos, Andrew Cunanan tett el láb alól. A főbb szerepeket Edgar Ramiez, Penélope Cruz és Ricky Martin alakítják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top