Szabadidő

Szintetizátorozó Predatortól a világhódító magyar focistáig – ezek voltak az év legviccesebb videói

A rövid, vicces videók műfajával bizonyára mindenki találkozott már, aki valaha megmerítkezett már az internet sokszor szürreális tartalmaiban. Mutatjuk az idei év legnépszerűbb, legvidámabb megoldásait.

Az animált GIF-ek uralma megtörhetetlennek látszik, de persze előfordul, hogy van olyan mozgóképes tartalom, amelynél egyszerűen nem elég a vizuális élmény, szükség van hozzá a hangra is. Kifejezetten erre specializálódott a Coub, ahol bárki létrehozhatja saját hasonló alkotásait. Míg a videók rövidek és ismétlődnek, az alájuk kevert hang hosszabb is lehet, így tovább lehet fokozni a vidámságot. Lássuk, melyek voltak a 2017-es év legnépszerűbb Coubjai az oldal üzemeltetői szerint, illetve szerkesztőségünk tagjainak kedvenceiből is válogattunk. 

Snoop Dogg leszállt

A tavalyi, nagy sikerű sci-fi, az Érkezés jellegzetes képsorai bizonyára még azoknak is ismerősek, akik a filmet nem látták, csak az előzetest. Ezt vegyítette valaki a rapper egyik jellegzetes, táncolós GIF-jével, és ez alá vágta be Dr. Dre Next Episode című számát. Nem nehéz egyetérteni a film főszerepét játszó Amy Adamsszel, aki csak felsóhajt, amikor rájön az „átverésre”. 

Muzikális ragadozó

Arnold Schwarzenegger 1987-es klasszikusát ötvözte valaki az Eddie Murphy neve által fémjelzett, 1984-es Beverly Hills-i zsaruval. Tömörségében zseniális, aki pedig rákattint, biztosan számíthat a dallamtapadásra a jellegzetes főcímzene hallatán. Tökéletes megoldás, csillagos ötös!

Na de Amélie!

Jean-Pierre Jeunet 2001-es kedves meséjének főszereplője Amélie, aki különleges világlátásával és a film egyedi látványával egy csapásra belopta magát a filmrajongók szívébe. Bár a romantikus komédiától mi sem áll távolabb, mint a drogok sötét világa, egy pihent Coub-felhasználó itt bizony egészen sajátos megvilágításba helyezi a filmet, a végeredmény pedig tökéletesen működik, kíváncsiak lennénk egy ilyen alternatív Amélie-re is.

Te meg hogy kerültél oda?!?

Aki még emlékszik a SICC című, logikai és ügyességi feladványokat ötvöző könyvre, bizonyára fel tudja idézni azt a trükköt is, amikor egy egész tojást varázsolnak bele egy szűk nyakú üvegbe. Ott az ecet a megoldás, ami átmenetileg megpuhítja a tojás héját, de, hogy az alábbi jószág hogy került a vizespalackba, azt elképzelni sem tudjuk. Egyedül abban bízunk, hogy valójában a palack talpa le volt vágva, így tudott az ugyancsak megilletődött macsek ebbe a szorult helyzetbe kerülni. Külön piros pont a zenei aláfestésért. 

Halálos iram

Fejből nem könnyű megmondani, hogy hányadik epizódjánál tart Vin Diesel benzingőzben úszó lóerőorgiája, a Halálos iramban, de szerencsére az alábbi rövidke szösszenet élvezetéhez nincs is szükség erre a tudásra, elég, ha a kopasz akciósztár eltökélt tekintetét nézzük, ahogy padlóig nyomja a gázpedált, mindhiába. 

Magyar győzelem!

Busai Barna egri focista az egész világnak megmutatta, hogyan lehet – pici képzavarral élve – a lazaság márványszobrává válni, amikor idén novemberben sajátos módját választotta a pályára való bevonulásnak, egy Felsőtárkány elleni mérkőzésen. A zseniális megoldásból rengeteg különféle változat született, így kifejezetten szívmelengető, hogy az alábbi Coub is bekerült a cég hivatalos válogatásába. Szép volt Barna!

Oroszországból szeretettel

Dunát lehetne rekeszteni az orosz autósok által használt műszerfalkamerák látványos, ijesztő vagy éppen szürreális felvételeiből. A #metoo-mozgalom évében azonban tökéletes választás az alábbi videó, amelyen az agresszívan fellépő izomagyú férfit igen meggyőzően utasítja rendre a piros felsős lány. Ezúton kívánunk mindenkinek békés, meghitt és közlekedési szempontból is nyugodt új esztendőt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top