Szabadidő

4 dolog, amiért idén is hálásak lehetünk a Facebooknak

Divat utálni, lopja az időnket, és az is tény, hogy ha túlzásba visszük, bizony boldogtalanná teszi az életünket. Ettől függetlenül idén is akadt néhány szívmelengető dolog, amiért hálásak lehetünk a Facebooknak.

Kedves Télapó! Nagyon jó kislány voltam idén, ezért karácsonyra egy labdát és ételt szeretnék kérni. És szükségem lenne meleg takaróra is.” Így hangzik annak a texasi kislánynak a levele, amit egy iskolai feladat keretében írt, és ami annyira megindította az osztályfőnökét, hogy úgy döntött, a Facebook segítségével nemcsak hogy teljesíti tanítványa legnagyobb vágyait, de élete legcsodálatosabb karácsonyává varázsolja az idei ünnepet. A nem mindennapi gyűjtésről itt olvashatsz bővebben.

télapó, kérés, takaró

Kép forrása: Facebook

Egy világ figyelt fel az iskolai bántalmazásra

Méghozzá a Facebookra feltöltött videónak köszönhetően. A felvételt egy tennessee-i anyuka, Kimberly Jones töltötte fel az internetre a kisfiáról, aki zokogva faggatja őt arról, hogy miért vannak olyan gyerekek az iskolában, akik másokat bántanak? A Keatonról készült felvétel villámsebesen kezdett terjedni az interneten, hatására pedig olyan nevek is szót emeltek az iskolai bántalmazás ellen, mint Mark Ruffallo, Chris Evans, Mark Hamill és Snoop Dogg.

22 év után a Facebookon találta meg édesanyját

Kapitány Klaudia a Borsnak mesélte el, hogy 22 év után egy Facebook-posztnak köszönhetően talált rá elveszettnek hitt édesanyjára. A fiatal lány a lapnak beszélt arról is, hogy ő egy kalandból született, mikor édesanyja akkor férje épp börtönben volt. Klaudia több intézetben nevelkedett, és nevelőszülőknél is volt, akik alig foglalkoztak vele, ennek ellenére igyekezett teljes életet élni, dolgozni. Gyermeke születése után ébredt fel benne a vágy, hogy megtalálja édesanyját. Olvasd el az egymásra találásuk történetét.

20 gimi végzős diákjai mondtak le a virágról

Április végén KézenFogvaBallagunk! néven indult el egy kampány a Facebookon, melyet az Eötvös József Gimnázium diákjai indítottak útjára. A kezdeményezés lényege az volt, hogy a családtagok, ismerősök, barátok ne csokor virágot vegyenek nekik, hanem ezt az összeget inkább jótékony célra továbbítsák a KézenFogva Alapítványnak. A jótékony célú kampányhoz, mely alaposan kiborította a virágosokat, végül 20 gimi végzős diákjai csatlakoztak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top