Szabadidő

Tavasszal nyit a Holnemvolt Park utóda

Az új park legfőbb célcsoportja a 2–8 éves gyerekek és családjaik lesznek.

Ősszel elkezdődött a budapesti állatkert új attrakciójának, a biodómnak az építése. Az acélszerkezetes, ötszintes ősvilági ökoház kivitelezése a volt Vidám Park területén zajlik. Az építkezés miatt a Holnemvolt Park is eltűnt mostanra.

Utóda várhatóan tavasszal elkészül, és mivel a név megragadt a köztudatban, a parkot Holnemvolt Vár néven fogják megnyitni – mondta a Liget Budapest blognak Persányi Miklós, az állatkert főigazgatója és a Liget Budapest Projekt zöldfelületi fejlesztéseinek miniszteri biztosa.

A park legfőbb célcsoportja a 2–8 éves gyerekek és családjaik lesznek. Más lesz, mint a Holnemvolt Park, nem lesz benne például hullámvasút. Az a Pannon Parkhoz tartozik majd.

Lesz viszont Hétpróba Palota, körülötte Macskaköves udvar kézművesekkel, istállóval, a Várkert pónikarámmal és a Nyihangár lovarda. Idetartozik majd a régi körhinta is, amely visszanyerte eredeti szépségét.

A tervek szerint a Holnemvolt Várat tavasszal nyitják meg, de lesz olyan része, amely csak a főszezon után, vagyis a jövő év vége felé lesz látogatható. Szeretnének a holtszezonban is érdekességeket kínálni, ilyen lesz például a Pannon Park előrehozott részeként a Cápasuli.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top