Szabadidő

Így készíthetsz kollázst az idei legjobb Instagram-fotóidból

Valószínűleg sokan látták már ismerőseiknél, hogy az idei évben készült legjobb képeikből összeállított 3x3-as mozaikképet osztották meg Instagramon. Mutatjuk, hogyan lehet neked is ilyened.

Két dologra lesz hozzá szükség, az első természetesen egy Instagram-fiók. Persze az sem árt, ha legalább kilenc képet készítettünk már az idei év során, de valószínűleg egy vérbeli Insta-rajongónak ez nem okoz problémát.

Ezután már csak egy böngészőre van szükség, amelynek segítségével felkeressük a Bestnine2017 weboldalt. Ha ide megérkeztünk, csak be kell írnunk az Instagramon használt felhasználói nevünket, és az oldal már össze is állítja saját, személyes kollázsunkat.

A válogatásba azok a képek fognak bekerülni, amelyek a leginkább elnyerték a követőink tetszését. „Magyarul”, amelyek a legtöbb lájkot kapták. Ez egy kis időt vesz igénybe, az oldal szerint akár 10 percet is, de az esetek többségében néhány másodperc alatt láthatóvá válik az eredmény. Íme az NLCafé Instagram-oldalának saját összeállítása.

Az NLCafé #2017bestnine összeállítása (Fotó: Instagram)

Érdemes lehet egyből annak az eszköznek – telefon, táblagép stb. – a böngészőjéből felkeresni az oldalt, amelyen amúgy is használjuk az Instagramot, így ugyanis a képet lementve egyből meg is oszthatjuk az ottani követőinkkel is – természetesen a #2017bestnine hashtaggel együtt. Sőt, a https://2016bestnine.com/felhasználónév oldalon azt is megnézhetjük, hogy tavaly ugyanebben az időszakban melyik fotóink voltak a legnépszerűbbek.

Az oldal csak olyan Instagram-fiókokkal működik, amelyeket a tulajdonosuk nem állított privátra. Ha valaki ezt tette, semmi gond, ki kell kapcsolni a privát módot, majd meg lehet csinálni a kollázst. Ezután pedig nyugodtan vissza lehet állítani privátra az Instánkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top