Szabadidő

Ha programot keresel a két ünnep közötti időszakra, ne keress tovább!

Összegyűjtöttük a legérdekesebb vagy legizgalmasabb programlehetőségeket karácsony és szilveszter között.

A karácsonyi napok elmúltával van, aki visszamegy dolgozni, mások viszont továbbra is a szabadságot élvezik. Van, aki ilyenkor dolgozik is egy keveset, de a délutánokat már barátaival vagy a családjával szeretné tölteni. Összeszedtünk pár programajánlatot, amivel a két ünnep közötti időszakban elfoglalhatjuk magunkat.

Menj koncertre!

Amire év közben sokszor nincs időnk, arra most érdemes lehet szakítani egy kicsit. Annál is inkább, mert december 29-én, este 8 órától forrósítja fel a hangulatot a Trafóban fellépő Fran Palermo együttes, Signore Crust aktív részvételével. A fiatalok körében népszerű együttes hangzásvilágát akár az idősebb generációk is élvezhetik, így akár családi programnak sem utolsó ez a lehetőség.

Ha pedig aznap további zenei élményekre vágynánk, irány a Dürer, ahol a Fekete Zaj Fesztivál téli kiadása zajlik majd, négy teremben, 24 együttes részvételével. A fellépők között olyan neveket találunk, mint a VHK, az Anima SOund System, a Black Nail Cabaret vagy épp a Gustave Tiger, szóval itt garantáltan nagy buli lesz.

Nézz meg egy jó kiállítást!

A két ünnep közötti időszakban hódolhatunk más jellegű kulturális szenvedélyeinknek is, erre pedig tökéletes lehet egy múzeumlátogatás, akár a családdal, akár a párunkkal, de akár egyedül is, ha egy picit ki szeretnénk szakadni az ünnepi forgatagból.

Wagenfeld lámpája egy valódi design-klasszikus (Fotó: Tumblr)

A Kiscelli Múzeumban például egy különlegesség várja a formatervezés, illetve a dizájnos lámpák rajongóit. Az egyszerűen csak Lámpa! nevet viselő kiállítás Wilhelm Wagenfeld WA 24 elnevezésű, 1924-ben, a Bauhaus-műhelyben létrehozott különlegessége áll, amelyet 33 kortárs művész – köztük öt magyar – értelmezett újra a saját gondolatvilága szerint.

Fesztiválozz, ilyenkor is!

Bár a Sziget vagy a Balaton Sound most éppen téli álmát alussza, a december sem múlhat el fesztiválok nélkül. Az ünnep tematikájához a legjobban az Opera Andrássy úti épülete előtti Diótörő Fesztivál illeszkedik, karácsonyi vásárral, finomságokkal, koncertekkel és különböző családi programokkal. Ha fontos számunkra az ünnepi hangulat, ki ne hagyjuk!

A Diótörő Fesztivál szinte már hagyomány az Opera előtt (Fotó: szinhaz.org)

Aki pedig a bulizásra összpontosítana, annak jó hírünk van, ugyanis tegnaptól dübörög a bulinegyedben az egyhetes szilveszteri fesztivál, az Instant, a Fogasház, a Liebling, a Robot, a Frame, a Pont és a Lärm részvételével. A fesztiválbérlet mindenhová érvényes, így akár minden este máshol melegíthetünk a szilveszter éjszakára.

Autóverseny és vizesgála

Aki a szabad levegőn lenne, de a lóerők dübörgését sem veti meg, annak érdemes lehet december 28-29-én kilátogatnia a Hungaroringre, ahol a 19. alkalommal rendezik meg a Szilveszter Rallye elnevezésű versenysorozatot. Várhatóan rekord mennyiségű néző megy ki a versenypályára, így a jó hangulathoz kétség sem fér. Az adrenalinlöketekről pedig hét ország 200 versenyautója gondoskodik majd.

A Szilveszter Rallye-n valódi autókülönlegességek is feltűnnek (Fotó: www.szilveszterrallye.hu)

Aki viszont nem szívesen fagyoskodna a szabadban, de szeretne valami különlegeset látni, annak december 30-án a Tüske Uszodában a helye, ahol a magyar sport krémje – például Cseh László, Kenderesi Tamás, dr. Kiss Gergely, Kásás Tamás, Kozák Danuta vagy Jakabos Zsuzsanna – lesz jelen, a Szilveszteri Vizesgála apropóján, hogy úszóparádéval, barátságos vízilabda-mérkőzéssel, kajakpólóval vagy búvárúszó bemutatóval kápráztassa el a közönséget. A gálaest végén pedig minikoncerttel hangolódhatnak a másnapra a nézők.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top