Szabadidő

A macskák egész évben menők, nemcsak karácsonykor

Ha szerencséd van, akkor nem mászik fel a karácsonyfa tetejére, maximum beletelepszik egy kényelmes dobozba a fa alá. Cserébe egész évben szeret téged, dorombol és hozzád bújik, ha bajod van. Sokszor igazi hősként, vagy ápolóként viselkednek, esetleg felcsapnak babysitternek.

Szuperhős macskák

2016-ben egy kanadai család életét mentette meg saját macskájuk. Éjszaka az anyuka arra ébredt, hogy a macskája a rá nem jellemző módon beleharapott a karjába. A cica így tudta csak felébreszteni az alvó nőt, aki így észrevette a sűrű gomolygó füstöt és rohant kimenekíteni a gyerekeit.  A tűzoltók az eset után megállapították, hogy a cica jókor cselekedett, mert perceken múlt a család élete a gyorsan terjedő tűzben.

Gyógyító macskák

A cicák képesek arra, hogy közelségükkel megnyugtassák a legkisebbeket, de más állatokon is előszeretettel segítenek. Ez a fekete macska egy lengyelországi menhely önkéntes ápolójaként „dolgozik”. A cica régen maga is ápolt volt, ám felgyógyulása után önkéntes ápoló lett ugyanott. A fekete macskát Radamenesnek hívják és mindennap reggel munkába áll, és öleléssel, dorombolással járul hozzá a többi állat gyógyulásukhoz. Van, akinek még a fülét is nyalogatja, és a műtétek után a  lábadozók mellett mindig ott van.

A babák és a cicák

Sokan azt mondják, hogy a macskák nagyon szeretik a kisbabákat, és imádnak a közelükben lenni. A macska dorombolás nyugtatóan hat a legkisebbekre. Sok történetet hallani arról, hogy a macskák babákat nyugtatnak meg pusztán a jelenlétükkel, de arról is rengeteg példát láthattunk már, hogy a cicák tanítják a babákat. Több mint 18 millióan látták azt a videót, amit egy amerikai apuka töltött fel a Youtube-ra. A videón a család fekete cicája addig simogatja mancsával a síró kisbabát, amíg a gyermek álomba szenderül a család legnagyobb meglepetésére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top