nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
5 vidám karácsonyi játék, az egész családnak

5 vidám karácsonyi játék, az egész családnak

A karácsonyi összejövetelek sok családánál viszonylag állandó rendben zajlanak. Adunk pár ötletet, amivel picit lehet színesíteni a bevett gyakorlaton.
Horowitz Katalin
Horowitz Katalin
f Ajánlom

Lehet, hogy a fel-alá rohangáló gyerekeket kell lefoglalni egy órára, amíg elkészül a karácsonyi menü, de akár az ajándékozás előtt, alatt, után is elő lehet venni ezeket a kedves ötleteket, amelyeknél igazán nem a győzelem számít, hanem az, hogy együtt van a család, és közösen élvezik a játékot. Lássuk, mivel lehet olcsón és egyszerűen elfoglalni magunkat. 

Horgássz díszeket!

Ehhez a játékhoz csupán egy lavórra, pár fel nem használt karácsonyfadíszre és egy jellegzetes piros-fehér karácsonyi cukorpálcára van szükség, egy ilyet ma már egy nagyobb szupermarketben is fogunk találni így karácsony táján. A pálcát kössük egy zsinórra, a játékosoknak pedig ezzel a rögtönzött horgászbottal kell kihalászni a díszeket a lavórból. Lehet úgy is játszani, hogy minden dísz aljára ragasztunk egy cetlit, amire felírunk valamilyen jutalmat, vagy jókívánságot és a család minden tagja húzhat egyet közülük. 

A vidámparkokból is ismert horgászós játék karácsonyi különkiadása (Fotó: Tumblr)

Kitört a karácsonyi limbóláz!

Főleg a kisebb gyerekek számára nyújthat vidám elfoglaltságot ez a játék. Támasszunk le keresztbe egy partvisnyelet vagy hasonlót és akasszunk rá pár csengettyűt, de akár csilingelő karácsonyfadíszeket is. A feladat úgy átbújni a rúd alatt, hogy ne verjük le, de még csak ne is érintsük meg a díszeket. Felnőttek játszhatják úgy is, hogy aki hibázik, büntetésből iszik egy korty tojáslikőrt vagy más ünnepi italt. 

A karácsonyi limbóval jótékonyan lelassíthatók a túlpörgött gyerekek (Fotó: Tumblr)

Edényfogót minden karácsonyfa alá!

Vidám perceket ígér, ugyanakkor a gyerekeket is megtanítja a türelemre, ha nem téphetik le két kézzel a csomagolópapírt az ajándékokról, hanem edényfogó kesztyűkkel kell, minél óvatosabban kinyitni a csomagot. Az idősebb rokonokat ne fárasszuk vele, de a szülők nyugodtan mutathatnak jó példát. 

Edényfogó kesztyűben komoly kihívást jelenthet tépés nélkül kinyitni az ajándékot (Fotó: Tumblr)

Tic-Tac-Hó

A háromszor három mezőn játszott amőba-variánst nevezik Tic-Tac-Toe-nak. Néhány apróság kell csak hozzá, hogy elkészíthessük saját, téli tematikájú játékunkat, pár parafadugó, egy kevés festék és egy gyorsan beszegett kendő segítségével. Két játékos játszhatja, mindenki egy-egy bábut helyezhet el a pályán, felváltva. A feladat, hogy függőlegesen, vízszintesen vagy átlósan három azonos bábunk legyen egy sorban. 

Néhány parafadugó, egy kis filc és egy kendő kell csak a karácsonyi Tic Tac Toe-hoz (Fotó: Tumblr)

Fejreállt hóember

Garantált röhögés az egész családnak: csupán pár papírtányér és filctoll kell hozzá. A feladat, hogy mindenki a fejére helyez egy tányért, majd a másik kezével megpróbál egy minél élethűbb hóembert rajzolni rá, természetesen úgy, hogy nem veheti le a tányért a fejéről. Mutatunk pár példát a végeredményre, szem nem marad szárazon a kesze-kusza hóemberkezdemények láttán. 

Megosztás Facebookon