Szabadidő

Hírességek, akiket kiver a víz a karácsonytól

Bár a legtöbben imádják a karácsonyt, és alig várják, hogy bevásárlótúrára menjenek, süssenek, főzzenek, és családi programokon vegyenek részt, vannak azért olyanok is, akik ennek hallatán inkább kiszaladnának a világból.

Már hetekkel december előtt beindul a karácsonyi őrület a világban, és a legtöbbeket magával is ragad. Sokan vagyonokat költenek mindenféle, sokszor teljesen haszontalan ajándékra, tülekednek a lehető legnagyobb és legszebb fenyőfáért, napokon át sütnek-főznek, hatalmas vendégsereget hívnak, majd karácsony napján hullafáradtan roskadnak össze. Na, ez az, amitől egyes sztárok bizony megkímélik magukat, és még karácsony előtt elegánsan lelépnek a napokig tartó családi trakták és vendégjárások elől, de legalábbis kihúzzák magukat ezekből.

Madonna besokallt, és száműzte otthonából a karácsonyt

Madonnának már tíz évvel ezelőtt elege lett az ünnepi felhajtásból. Teljesen feleslegesnek tartja kiszórni a pénzt ajándékokra, amikor neki is és a gyerekeinek is úgyis megvan mindenük. Annak sem látja értelmét, hogy hatalmas traktákat szervezzen, süssön-főzzön, dekoráljon, így elhatározta, hogy soha többé nem vesz részt a karácsonyi őrületben, és megszüntette ennek ünneplését az otthonában. Arról ugyan nem szól a fáma, hogy a gyerekei mit gondolnak a karácsonymentes életről, de az énekesnő szerint nem hiányzik nekik. Madonna döntéséhez persze az is hozzátartozott, hogy bár eredetileg katolikus neveltetésben részesült, évekkel ezelőtt áttért a zsidó vallás egyik irányzatára, a kabbalára, így számára a karácsony egészen más jelentést kapott.

Hugh Grant szó szerint a világ végére menekül az ünnep elől

Hugh Grant konkrét magyarázatot nem tud adni arra, miért utálja a karácsonyt, de az biztos, hogy már csak a hallatán is rosszul lesz. El sem tudjuk képzelni, milyen kínszenvedés lehetett így neki leforgatni az Igazából szerelem című filmjét, amely bizony karácsonykor játszódik. A színész látni sem bírja még az utcákon sem a sok csillogó-villogó díszítést, nemhogy a saját házában, ezért már jóval az ünnep előtt elutazik. Lehetőleg olyan országba, ahol nem is ünneplik a karácsonyt, így évekig muszlim országokban töltötte ezt az időszakot. Mostanában édesapjával együtt menekül el a decemberi őrület elől, és trópusi országokban vagy a világ végén található kis szigeteken tölti ezeket a heteket, és csak akkor tér vissza, amikor már egyetlenegy karácsonyi díszt vagy hirdetést sem látni a bevásárlóközpontokban.

Lady Gaga még a Mikulás fejét is széttaposta

Bár az énekesnő rendszeresen meghitt hangulatban énekelget a karácsonyról, a látszat senkit ne tévesszen meg. Lady Gaga ugyanis ki nem állhatja ezt az ünnepet, mint ahogyan bármilyen más ünnepet sem szívlel. Olyannyira képes kibukni mindentől, ami a karácsonyra emlékezteti, hogy egy alkalommal még egy játékmikulás fejét is leharapta nyilvánosan, majd cipőjével atomjaira morzsolta.

Bár Lady Gaga öltözött már karácsonyfának, az arcára van írva a véleménye az ünnepről (Fotó: Tumblr)

A nagy utálkozása ellenére azért évről évre karácsonyi koncerteket ad, és egyes termékek, márkák arcaként tűnik fel időről időre a karácsonyi reklámokban. Az énekesnő állítólag azért gyűlöli ezt az ünnepet, mert ilyenkor nagyon magányosnak, szomorúnak és szánalmasnak érzi magát, mivel egyedül tölti ezeket a napokat.

Serena Williams vallási megfontolásból marad távol a karácsonytól

A teniszcsillagnál nem újkeletű dolog, hogy kimarad a karácsony. Már a nyolcvanas évek óta nem része az életének ez az ünnep. Gyerekkora óta Jehova tanúja ugyanis, amely csoport tagjaként úgy véli, hogy a karácsonyi hóbort nem a szerintük fontos vallási jelentésről szól, hanem pogány népek kereskedelmi propagandájáról, amelyben ő nem kíván részt venni. Így sem ő, sem a családja nem ünnepli a karácsonyt, de más hírességekkel ellentétben ő nem menekül el ilyenkor a világ másik felére. A teniszező saját bevallása szerint ugyanis elfogadja, hogy az emberek többsége imádja ezt az időszakot, és mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy megünnepli-e vagy sem. Serena Williams egyébként úgy véli, hogy a szeretetet és a békét mindennap gyakorolni kell, nem csak karácsonykor, és ő így is tesz.

Serena Williams valószínűleg a kisbabájának szenteli inkább az időt karácsonykor (Fotó: Getty Images)

David Beckham és családja luxusszállodákban tölti az ünnepet

A sportoló ugyan nem hanyagolja a karácsonyi ünneplést, sőt, vagyonokért vesznek egymásnak ajándékokat a rokonaival, és karácsonyi posztok tömkelegét osztják meg közösségi oldalaikon, de egy ideje ők is beleuntak az ilyenkor szokásos nagy vendégeskedésekbe, és kötelezőnek számító programokba. David Beckham és családja évekig Gordon Ramsay-vel és családjával járt össze karácsonykor, de az utóbbi években inkább elvonulnak a világ elől ebben az időszakban, és csak a gyerekeikkel töltik az ünnepet. Általában egy másik országba utaznak egy-egy luxusszállodába, ahol nem kell külön karácsonyfát díszíteni, ünnepi lakomát készíteni, és rokonlátogatások sorozatán részt venni, hanem minden eleve adva van a nyugodt, hangulatos ünnepléshez és a pihenéshez. Beckhamék kislánya egyébként már nagyon várja a karácsonyt, mézeskalácsokat rajzol, és karácsonyi dalokat énekel. Bátyja, Cruz pedig 11 évesen nemrég kiadta első lemezét, amelyen egy karácsonyi slágerrel hódította meg a világot. Az ebből befolyt teljes összeget jótékonysági célokra ajánlotta fel a kisfiú.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top